De haan op de kerktoren van Hoogerheide.
De haan op de kerktoren van Hoogerheide. Foto: Dennis van Loenhout

Kerkberichten Zuidwesthoek

Algemeen

Parochie de Bron

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.

Vanwege het Corona virus zijn er op dit moment helaas nog geen openbare vieringen mogelijk in de kerken. Ook is ons parochiekantoor gesloten, maar u kunt ons wel bellen (0164-642521) of mailen locatiehoogerheide@kpnmail.nl.

Een tussenstop is Hemelvaartsdag

De tijd na Pasen is een tijd vol verwachting. We leven toe naar Pinksteren.

Kunnen wij ons eigenlijk wel iets voorstellen bij een hemelvaart? Het is een moment waarin wij kunnen zeggen: ’Het is goed dat Hij gaat, want Hij gaat iets goeds tegemoet.’ Maar het is voor ons ook een moment waarin we weten dat wij Hem los moeten laten.

Even lijkt het dat ook wij Hem kwijt zijn. Naar de hemel ‘gevaren’. Toch weten we dat er daarna iets nieuws gaat komen, iets goeds. Hij is weg, maar wij blijven in Hem, met Hem verbonden. Verbonden om ten volle te gaan leven.

Zoiets ervaart ieder van ons ook als een geliefde sterft. Hij of zij is er niet meer, al blijven wij de aanwezigheid nog heel sterk voelen in het begin. Je hoort iemands stem nog, je verwacht dat er iemand straks binnenkomt, het is nog zo levend als het ware.

Zoiets hebben de leerlingen ook meegemaakt. Met Pasen ervaren de leerlingen dat hun Heer leeft. Hij verschijnt aan hen, en spreekt zelfs met hen, eet met hen….vreemd toch.

Paulus schrijft daarover in de Handelingen van de apostelen: ‘Hij verscheen hun gedurende 40 dagen’. Hij verscheen inderdaad een bepaalde tijd om de leerlingen de kans te geven om zich voor te bereiden op een nieuw leven. Een nieuw leven waarin zoals Jezus zegt: ‘de Geest over hen komt’.

Meimaand Mariamaand

De Mariakapellen in onze parochie zijn overdag geopend voor uw persoonlijke gebed en voor het aansteken van een kaarsje. U bent hier van harte welkom.

Voor actuele ontwikkelingen in onze parochie verwijzen wij u graag naar onze website www.samenkerk.nl.

Wilt u ons parochieblad digitaal ontvangen, ook in de toekomst? Geef uw e-mailadres dan aan ons door op: locatiehoogerheide@kpnmail.nl

Protestantse kerk Woensdrecht

Tot nader order worden er n.a.v. coronavirus geen kerkdiensten gehouden in onze kerk aan de Dorpsstraat 10 te Ossendrecht.

Verzorgingshuizen Parochie de Bron

In verband met het coronavirus zijn er voorlopig geen vieringen in verzorgingshuizen.