Afbeelding

Recept voor zongedroogde tomatensoep

Algemeen

In haar wekelijkse rubriek 'Wat eten we vandaag?' beveelt Diana Rens deze keer haar zongedroogde tomatensoep aan. Hierbij het recept: 

Benodigdheden

2 uien, 1 teentje knoflook, 15 zongedroogde tomaten, 400 gram tomatenblokjes, 800 ml bouillon, 2 eetlepels tomatenpuree, olijfolie, zout en peper, 1 theelepel basilicum, 1 theelepel oregano.

Bereiding

Snijd de ui, knoflook en zongedroogde tomaten in stukjes. Giet een scheut olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg na circa 3
minuten de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee. Daarna kun je de zongedroogde tomaten, tomatenblokjes, bouillon en kruiden erbij doen. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken en pureer deze vervolgens met een staafmixer. Heerlijk met stokbrood.