Afbeelding

Begin de dag met met een lach

Algemeen

Vroeger had je van die echte moppentappers. Als zo iemand begon, dan was er geen houden meer aan. Wij hebben weer een aantal van die 'dijenkletsers' verzameld. Even lachen kan geen kwaad in deze bijzondere tijden. Veel plezier.

Keelpijn

Er komt een jongen bij de dokter die vergaat van de keelpijn. De dokter geeft hem een drankje en zegt: "Drie maal daags innemen en zes maanden niet meer drummen." Op de vraag van de doktersassistente wat drummen nu met keelpijn te maken heeft, antwoordt de dokter: "Die jongen woont naast me."

Toverballen

Een blank Nederlands echtpaar krijgt achtereenvolgens een geel (Chinees), zwart (Afrikaans) en rood (Indiaans) kind. Ten einde raad gaat het echtpaar naar een vooraanstaande specialist. De specialist onderzoekt de man en zegt: "Ik zie het al, u hebt toverballen."

Dronken

Een agent stopt een auto op de A16. "Goedemiddag meneer, wij registreerden net een snelheid van 140 kilometer", zegt de agent. De bestuurder antwoordt: "Maar dat kan niet, ik had de cruisecontrol aan op 110, misschien is uw radar niet accuraat." Zijn vrouw ernaast kijkt niet eens op van haar breiwerk, terwijl ze zegt: "Doe niet zo mal lieverd, je weet best dat deze auto geen cruisecontrol heeft." Terwijl de bekeuring wordt uitgeschreven zegt de man tussen zijn tanden: "Kun jij niet gewoon eens een keertje je mond houden." De vrouw glimlacht minzaam en zegt: "Wees blij dat je radarverklikker op tijd afging ..." Terwijl de agent een tweede bekeuring schrijft voor de illegale detector, kijkt de man zijn vrouw aan en gromt: "Verdomme mens, hou alsjeblieft je kop dicht!" De agent fronst zijn wenkbrauwen en merkt op dat de bestuurder zijn veiligheidsgordel niet om heeft. De bestuurder legt uit dat hij deze heeft losgemaakt op het moment dat hij aangehouden werd, zodat hij zijn rijbewijs uit zijn kontzak kon pakken. Zijn vrouw zegt onverstoorbaar: "Maar schat, je weet best dat je je gordel niet om had. Je doet hem toch nooit om als je rijdt?" Terwijl de agent de derde bekeuring uitschrijft, kijkt de man verwilderd zijn vrouw aan en schreeuwt: "Wil je dan nu GODVERDEGODVER alsjeblieft eens een keer JE MUIL HOUDEN!" De agent kijkt de vrouw aan en vraagt: "Praat uw man altijd zo tegen u mevrouw?" "Ach, welnee agent, alleen als 'ie dronken is.”

Bier

Een man zit aan de bar met een lekker glas bier voor zich. Hij moet echter naar de wc en wil niet het risico lopen dat zijn biertje weg is als hij terugkomt. Hij pakt een bierviltje en schrijft daarop: 'Ik heb in dit bier gespuugd!' en zet het tegen zijn glas aan. "Daar blijven ze vanaf", denkt hij en loopt lachend naar de wc. Als hij terugkomt bij zijn kruk, ziet hij echter dat iemand iets op het bierviltje heeft bijgeschreven. Onder zijn tekst staat: "Ik ook."

Dokter

Er komt een oude man bij de dokter met het volgende probleem: ‘Dokter, elke morgen om acht uur moet ik gaan poepen’. Dokter: ‘Ho, maar dat is toch zeer goed, een man van uw leeftijd met een zo regelmatige stoelgang, dat doet mij plezier. Dat is toch geen reden tot klagen!’ Oude man: ‘Jawel dokter, want ik word elke dag pas om half negen wakker!"

Opera

Tijdens de pauze van een operavoorstelling staan twee mannen naast elkaar in de wc. Zegt de ene tegen de andere: "Zwaar stuk hé meneer." "Wilt u voor u kijken", zegt de andere.

Plassen

Een Nederlander, een Duitser, een Japanner en een Belg staan te plassen in een openbaar toilet. Terwijl de Nederlander aan het plassen is, ziet hij dat de Duitser niet één maar twéé straaltjes heeft. De Nederlander vraagt aan de Duitser hoe dat mogelijk is, waarop de Duitser antwoordt dat 'zijn jongeheer in de oorlog doorboord is door een geweerschot'. Op dat moment ziet de Nederlander dat de Japanner drie straaltjes heeft. "Ik ben ook geraakt in de oorlog, door een dubbelloops geweer." Tenslotte zien de Japanner, Duitser en Nederlander bij de Belg wel vijftig straaltjes. ''Wat is er met jou gebeurd?", vraagt de Nederlander verbaasd aan de Belg. "Er is helemaal niets gebeurd", zegt de Belg met een rood hoofd, "ik krijg mijn gulp niet open!"

Dierenarts

In de dierenartskliniek. Klant: "Dokter, mijn hond gaat altijd als er een bel gaat in de hoek zitten." Dokter: "Tsja, dat doen boxers hè…"

Sinaasappelbranche

Het schijnt nu ook zeer slecht te gaan in de sinaasappelbranche… Straks volgt er een speciale persconferentie.