Afbeelding

Op het menu: Mexicaanse empanadas kip

Algemeen

Wat eten we vandaag?

Mexicaanse empanadas kip 

Benodigdheden

10 plakjes bladerdeeg ontdooid, 1 flinke kipfilet, 1 paprika, 1 ui,
70 gram tomatenpuree, 1 eetlepel basilicum, olijfolie, zout en peper, 1 ei,
geraspte kaas.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kip, paprika en ui in stukjes. Giet een scheut olijfolie in een pan en bak de kipfiletblokjes rondom bruin. Voeg daarna de ui, paprika en de kruiden toe. Bak dit nog ongeveer
5 minuten en meng dan de tomatenpuree erdoor. Na ongeveer 3 minuten kun je het vuur uitzetten. Snijd met behulp van een omgedraaid kommetje een rondje uit het bladerdeeg. Schep ongeveer 2 eetlepels van de vulling op het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg dubbel en druk met een vork de randjes aan. Smeer de bovenkant van het bladerdeeg in met een beetje
geklutst ei. Strooi wat geraspte kaas eroverheen en zet de empanadas 20 minuten op een bakplaat in de oven. Heerlijk met salade of tussendoortje.