Het bestuur van de nieuwe Oranjevereniging Lepelstraat
Het bestuur van de nieuwe Oranjevereniging Lepelstraat

Oranje Vereniging Lepelstraat

Algemeen

LEPELSTRAAT - Vol trots berichtte het bestuur van de nieuwe Oranje Vereniging in de media de ontwikkelingen rondom het nieuwe bestuur, nieuwe logo en het programma voor Koningsdag, de herdenking op 4 mei en de viering van Bevrijdingsdag 5 mei voor Lepelstraat. 

De maatregelen rondom het Corona-virus en de gevolgen daarvan voor evenementen hebben ertoe geleid dat zij, net als alle Oranjeorganisaties, de nodige feestelijkheden af moeten gelasten.

In navolging op de berichten van de RIVM over op gepaste wijze herdenken, als het gaat om gesneuvelden tijdens de Tweede Wereldoorlog en het feit dat zij bijgedragen hebben tot 75 jaar Vrijheid, is de situatie als volgt:

Op Koningsdag 27 april zal er geen feestelijke viering zijn voor de inwoners van ons dorp. Alle voorbereidingen in zorgvuldig voorbereide draaiboeken gaan de kast in voor 2021.

4 mei/5 mei: 

In het kader van 75 jaar Herdenking Bevrijding zullen we op gepaste wijze omgaan met het Oranjegevoel middels uitingen die dan mogelijk wel toegestaan zijn. Het bestuur van de Oranje Vereniging Lepelstraat beraadt zich nog even over de exacte uitvoering daarvan. U moet daarbij denken aan het leggen van een bloemstukken of kransen op de bekende herdenkingsplekken, het volgen van het vlaggenprotocol en het luiden van de klokken. Wij zullen deze momenten met u delen via Facebook en registraties verzorgen voor de media, zodat u daar toch getuige van kunt zijn, zij het achteraf.