Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Met de afgelasting van de Roparun lopen lokale goede doelen waarschijnlijk veel fondsen mis.
Met de afgelasting van de Roparun lopen lokale goede doelen waarschijnlijk veel fondsen mis.

Afgelasting Roparun “onwerkelijk”

OSSENDRECHT – Onwerkelijk. Zo wordt het nieuws van het afgelasten van de Roparun van 2020 door de Coronacrisis in Ossendrecht ervaren. Voorzitter Nick Michielsen van het Comité Doorkomst Roparun Ossendrecht legt dat gevoel uit.

“Het is totaal onwerkelijk”, zegt Michielsen, “dat een verschrikkelijke ziekte voorkomt dat een evenement dat zich inzet voor patiënten van een andere verschrikkelijke ziekte niet kan doorgaan is dubbel zuur. Niet alleen omdat wij, en heel Ossendrecht, nu een gezellig feest misloopt, maar vooral voor de mensen die aan kanker lijden. We hadden het plan om eind april het prijzengeld vanuit de Roparun te gaan uitdelen, maar dat kan voorlopig niet doorgaan omdat we niet terecht kunnen in Mariahove waar we dit feest altijd organiseren. En dat er geen Roparun plaatsvindt betekent waarschijnlijk ook dat er dit jaar geen geld vanuit Rotterdam komt voor onze lokale goede doelen.”

Michielsen benadrukt dat de beslissing van de Stichting Roparun de “enige juiste” is, maar hoopt wel dat het vrijwilligersbestand van CDRO op peil blijft tot de volgende Roparun. “Veel van onze vrijwilligers zijn al wat op leeftijd”, zegt hij, “dus we hopen dat hun enthousiasme tot 2021 gehandhaafd blijft. Want dan moet de 25e doorkomst door Ossendrecht heel speciaal worden. Misschien dat we daarmee 2020 weer een beetje kunnen vergeten.”

Meer berichten