Afbeelding
Foto: CHRISTIAN KEIJSERS FOTOGRAFIE

RKSV Halsteren weeknieuws

Algemeen

De bal rolt even niet

Al het voetbal in Nederland is tot en met 6 april afgelast. Dat betekent dat alle wedstrijden in het betaald en het amateurvoetbal tot nader order worden uitgesteld. Het stilleggen van het Nederlandse voetbal komt voort uit de maatregelen van het kabinet om alle evenementen met meer dan honderd personen in heel Nederland af te gelasten. Alle wedstrijden van veld- en zaalvoetbalverenigingen gaan tot en met 6 april niet door. Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “Wij adviseren alle amateurverenigingen om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren. We hopen op begrip voor dit lastige besluit en de medewerking van alle clubs om gezamenlijk de competities tot een goed einde te brengen. De komende periode gaan we nadenken over een goede oplossing voor ons amateurvoetbal.” Het bestuur van RKSV Halsteren heeft dit advies overgenomen. Daarom wordt er tot en met maandag 6 april a.s. niet getraind op het sportpark en is de kantine gesloten.

Vrijwilligersmarkt uitgesteld

De tweede editie van de Vrijwilligersmarkt die voor a.s. woensdagavond gepland stond, gaat vanwege de corona-maatregelen niet door. De markt wordt verplaatst naar een later moment dit jaar.

Thomas Marijnissen naar ASWH

Zondag 1-speler Thomas Marijnissen vertrekt aan het einde van het seizoen bij RKSV Halsteren. Hij komt volgend seizoen uit voor ASWH, dat momenteel in de Tweede Divisie speelt. Marijnissen kwam afgelopen seizoen over van het Belgische KFC Zwarte Leeuw en speelde daarvoor o.a. in de jeugd van NAC Breda. Dit seizoen is de vleugelaanvaller één van de smaakmakers van Zondag 1 en scoorde in competitieverband al elf maal. Halsteren staat momenteel tweede in de Hoofdklasse B en heeft nog volop kans op promotie naar de Derde Divisie. ASWH bezet momenteel de laatste plaats in de Tweede Divisie.

Oud-spelers RKSV Halsteren en NAC spelen benefietwedstrijd

Op vrijdag 17 april 2020 zullen oude tijden herleven op sportpark De Beek. Een selectie van oud-Halsteren spelers gaat die avond de strijd aan met een selectie van oud-NAC coryfeeën. De wedstrijd staat in het teken van de stichting “Tot hier en niet verder”, die geld inzamelt voor MS-patiënt Hugo Wolff uit Bergen op Zoom. Hugo Wolff kan in mei 2020 een stamceltherapie-behandeling krijgen in Moskou. Om de kosten hiervoor te kunnen dragen is hij een crowdfundingactie gestart. Hij wordt daarbij ondersteund door de stichting “Tot hier en niet verder”. “Voor mij is de zogenaamde HSCT behandeling de enige optie”, legt Hugo uit, “al helemaal omdat ik dit jaar te horen heb gekregen dat mijn ziekte progressief is geworden en de achteruitgang dus alleen maar versnelt.” Daarom wil Hugo in mei 2020 naar Moskou om de MS te bestrijden. “Om mezelf weer mijn leven terug te geven. En dat van mijn gezin. Wachten is voor mij absoluut geen optie meer. Ik voel me nog véél te jong om op deze manier door het leven te gaan! Tot hier en niet verder!” Hugo vervolgt: “De stichting 'Tot hier en niet verder' wordt gerund door een groep vrienden die mij een warm hart toedragen. Zij zetten zich in om dit doel voor mij te halen. Ik ben een ieder die een donatie doet of op welke manier dan ook iets toedraagt aan ons doel eeuwig dankbaar.” De benefietwedstrijd is een weerzien met de voormalige sterspelers uit de rijke historie van zowel RKSV Halsteren als NAC Breda. Om 19.30 uur klinkt het beginsignaal op sportpark De Beek, dat gratis toegankelijk is. De naar verwachting ouderwets gezellige derde helft in ’t Ooievaarsnest zal muzikaal worden ondersteund met een DJ. Daarnaast is er na afloop een verloting van mooie prijzen die beschikbaar zijn gesteld door NAC. Supporters en sympathisanten die de crowdfundingactie met een vrijwillige donatie willen steunen, kunnen in ’t Ooievaarsnest hun bijdrage in de collectebus poneren of via de website www.tothierennietverder.nl een bedrag overmaken.

Live muziek rondom wedstrijd Halsteren - Moerse Boys

Op zaterdag 11 april a.s. staat een vooralsnog een avondwedstrijd gepland voor onze Zondag 1. Het is dan ook gelijk een mooi affiche: streekgenoot Moerse Boys komt op bezoek. De wedstrijd begint om 18.00 uur. Tijdens en na de wedstrijd zal DJ annex zanger Eric van Gent de muzikale omlijsting rond deze streekderby verzorgen in 't Ooievaarsnest. Reden te meer om 11 april alvast vrij te houden in de agenda!

Afbeelding