ODIO 3 anno 2017-2018  (foto: Rudy Jansen)
ODIO 3 anno 2017-2018 (foto: Rudy Jansen) Foto: ODIO 3 anno 2017-2018 (foto: Rudy Jansen

ODIO 3 noodgedwongen verder zonder Roel Huijsmans

Algemeen

OSSENDRECHT – Voetbaljaargang 2017-2018. In een gemengde Zeeuws-Brabantse klasse speelde ODIO 3 toonaangevend voetbal. 

Derby’s vocht het met Vivoo 2, Grenswachters 3 en WVV 2 uit. Na de winterstop werd duidelijk dat zowel WVV als ook ODIO over goede papieren voor de titel beschikten.

De Ossendrechtse formatie had geluk dat het voltallig bleef en in Woensdrecht met betrekking tot het eerste alle zeilen bijgezet moest worden. Hierdoor zag het kans om de voorsprong op WVV en ook Dosko en Vivoo uit te breiden en uiteindelijk kampioen met duizelingwekkende doelcijfers te worden. De kampioensbokaal werd speciaal aan Roel Huijsmans opgedragen. De speler maakte deel uit van het basisteam. Na een handvol wedstrijden moest hij echter met een blessure aan de kant blijven. Destijds vocht hij verbeten tegen een slopende ziekte.

Ossendrechts derde keus zag in de huidige samenstelling vijf seizoenen het levenslicht. Stuk voor stuk talentvolle jonge spelers besloten de krachten op Sportpark De Heiloop te bundelen. Van WVV’67, uit Putte en natuurlijk de inbreng vanuit ODIO zelf. Vanuit METO kwamen Ferry de Weert, Sonny Kil, Daan Klumpers, Josh Luijkx en de gebroeders Stijn en Roel Huijsmans. Het klikte. Sinds 9 maart 2020 zullen de wedstrijden van ODIO 3 echter nooit meer hetzelfde zijn.

Vrees

“Roel is ondanks zijn ziekte en chemo-behandelingen het team trouw blijven volgen. Ook al speelde hij dan niet meer mee. Als zijn situatie het toeliet was hij present, al baalde hij dat hij zelf niet meer kon spelen. Vier jaar hebben we met z’n allen, en de familie Huijsmans in het bijzonder, tussen hoop en vrees geleefd. Zelfs nog een keer gefeest toen er toch goed nieuws was. Het bleek van tijdelijke aard en vreesden we sindsdien voor de tijd die komen ging.

In bijzijn van een paar vrienden had hij, als toch Ajax-supporter, Feyenoord nog ruim van NAC zien winnen. In de volgende nacht sloeg het noodlot toe. Roel belandde in een coma waaruit hij niet meer ontwaakte”, aldus ploeggenoot en vriend Daan Klumpers.

Op maandag 16 maart 2020 nam men afscheid van ODIO 3-teamgenoot, zoon, broer, echtgenoot en kersvers papa van Jasmijn. Roel werd slechts 29 jaar jong…

Super 5

In het kader van de Super 5 kwam men in januari en februari slechts mondjesmaat in actie. Desalniettemin boekte Roel Paulus een periodetitel en een Klavertientje als beloning!

Voor een optimale score had men het vertrouwen moeten stellen in Brian Verbrugge (WVV’67), Mark Leenaerts (Grenswachters), Jens Hermans (METO), Tijmen van der Weide (Vivoo) en Damian Elenbaas (ODIO) en Peter van Oirschot (ODIO). Tezamen goed 240 punten.

Algemeen klassement: Sander Kerstens (236), Ivanka & Stanley (227), Jaap van den Akker Sr. (226), Robin Schipperijn (222), Thijs de Ron (221), Nick Orlando (218), Roy Carpentier (214), Karin Overbeeke (214), Karin van der Poel (213), Jaap van den Akker Jr. (213), Mark Alberti (212).