Afbeelding

Wat eten we vandaag? Pasta-ovenschotel met prei!

Algemeen

Benodigdheden: 300 gram pasta, 400 gram tomatenblokjes, 140 gram tomatenpuree, 1 ui, 2 courgette, 2 tenen knoflook, 400 gram prei, olijfolie, zout en peper, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, boter voor in te vetten. Voor de Bechamelsaus: 100 gram boter, 100 gram bloem, 900 ml melk, 200 gram geraspte kaas + 1 handje geraspte kaas.

Bereiding 
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de ui, courgette, knoflook en de prei in kleine stukjes. Giet een scheut olie in een pan en bak de groenten circa 5 minuten. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit een minuut mee. Vervolgens voeg je de tomatenblokjes en de kruiden toe en laat je de saus nog circa 5 minuten pruttelen. Meng de gekookte pasta door de saus en schep het geheel in een ingevette ovenschaal. Maak de bechamelsaus: begin met het smelten van de boter in een steelpan, doe dit op een matig hoog vuurtje. Laat de boter niet bruin worden. Wanneer de boter gesmolten is voeg je de bloem toe en de melk beetje voor beetje. Tenslotte al roerend de geraspte kaas toevoegen. Giet de bechamelsaus over de ovenschotel en strooi nog een beetje geraspte kaas over de bovenkant. Zet de pasta-ovenschaal circa 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk,

Diana Rens