Afbeelding

Dorpsplatform Woensdrecht komt bijeen

Algemeen

WOENSDRECHT - Op dinsdag 17 maart is er een openbare vergadering van het dorpsplatform Woensdrecht.

De aanvang van de vergadering in ’t Blickvelt (Dorpsstraat 49, Woensdrecht) is 19.30 uur. Op de agenda staat onder meer de een uitleg over het uitgelezen van de gegevens van het matrixbord Dorpsstraat. Op verzoek van omwonenden en het dorpsplatform heeft de gemeente de afgelopen periode een matrixbord opgehangen in de Dorpsstraat om de snelheid van het passerend autoverkeer te meten. Beleidsmedewerker Bob van Vliet zal tijdens de vergadering uitleg komen geven over de resultaten van de uitgelezen gegevens van het matrixbord in de Dorpsstraat.

Ook zal de verlichting in de Tuinstraat en de Dorpsstraat ter sprak komen. Op de hoek Tuinstraat – Dorpsstraat is het erg donker door het ontbreken van adequate straatverlichting. Het dorpsplatform vraagt de gemeente een extra lantaarn te plaatsen.

Het dorpsplatform vraagt de gemeente ook om maatregelen te nemen in verband met wateroverlast in de Langeweg. Vanwege hevige regenval staat op veel plaatsen op de Langeweg water op de weg en in de berm. Dat levert gevaarlijke situaties op voor het wegverkeer.

Tijdens de openbare vergadering van november 2019 van het dorpsplatform is aan de gemeente verzocht om bomen te snoeien tussen Vinkenslag en Mgr. Van Mensstraat. Tot op heden is er niets meer vernomen. De strook bomen is slecht begaanbaar voor snoeiwerkzaamheden. Er is sprake van achterstallig onderhoud. De takken hangen over diverse tuinen.

Vernieling klimrek

Tijdens de jaarwisseling is het kinderklimrek aan de Fortuinstraat/Berglaan door vandalen vernield. Het dorpsplatform wil in samenspraak met de basisschool en de gemeente komen tot vervanging van dit speeltoestel.

De voorzitter geeft de stand van zaken van de lopende projecten van het dorpsplatform. En er zijn mededelingen vanuit de gemeente, Wethouder Jeffrey van Agtmaal, vanuit WMO-adviesraad, vanuit BWI, Wijkagent Ben Nefs en Wijkteam, Wannes van Kempen. De datum van de daarop volgende openbare vergadering is dinsdag 17 november 2020.