Ossendrecht 'zet de bloemekus buite!' | halsterse-zuidwestkrant – Het nieuws uit Halsteren en de Zuidwesthoek
Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Bep Tielemans

Ossendrecht 'zet de bloemekus buite!'

Verder programma carnaval Ostrecht: 


Vrijdag 21 februari

Kalfkusoptocht van basisschool de Meulenrakkers: Verzamelen van alle Kalfkus op de speelplaats van de school voor hun optocht om 09:30 uur. Vertrek optocht om 09:45 uur. Aankomst van de optocht op het plein van de school. De Kalfkus vragen aan de bewoners langs het parcours om dit feestelijk te versieren. Aansluitend zal Prins Zjim I de uitslag bekend maken van de schooloptocht en de prijzen uitreiken.

Zaterdag 22 februari

Om 13:30 uur verzamelen op de Markt bij de Bronzen Os voor de 2e intocht van Prins Zjim I. Aansluitend, na de entree van de Prins, volgen we de vallende bloesemblaadjes door het dorp richting de trap van het “Ostrechtse gemeentehuis”. Daar zal voor de 60e keer de gemeentesleutel worden overhandigd. Aansluitend aan de intocht is er voor alle Kalfkus weer het te gekke Kalfkusinhaalbal in de Harmoniezaal. Na de intocht van Prins Zjim I volgt de Plechtige Zitting. In de Drieschaar de traditionele en onvervalst echte Ostrechtse Plechtige Zitting met grappen, grollen, zang, sketches en ARTSOEP tot slot.

Zondag 23 februari

Kalfkusrevue in de Drieschaar: Vanaf 14:00 uur gaan de deuren van de zaal open voor het Kalfkusrevue. En zoals ook elk jaar….voor de papa’s en de mama’s ook zo gezellig! Deze middag wordt besloten met hossen, dansen en springen onder aanvoering van de Prins en de Nar op muziek van de Boerekapel d’Ossekoppe. Het dansen van de Zeuvensprong wordt zeker niet vergeten! Kom lekker genieten deze middag!

Maandag 24 februari

Het Kalfkusspektakel in de Drieschaar begint om 13:30 uur. Na afloop barsten dan de limmenatbals in alle hevigheid los. De verdeling is: Zaal de Vrede: Dorp, Aanwas, Calfven 14:30-15:25 uur, Harmoniezaal: Molenakkers, Hageland 15:30-16:30 uur, Eetcafé Boulevard: De Heide, Hondseind 16:30-17:30 uur.

Dinsdag 25 februari

Grote optocht: 10:30 uur: Opstelling wagens achter de kerk, Kerkstraat, de Ploeg en Burg. Van Gilshof. 13:45 uur: Opstelling groepen en muziek. 14:11 uur: Vertrek optocht langs feestelijk versierde route vanaf Dorpsstraat. Prijsuitreiking en uitbetaling startgelden direct na de optocht op de Markt. Tijdens de optocht collecte door de hofdames voor de zieken van Ossendrecht. 24:00 uur: Verbranden van de Os op de Markt en teruggave van de gemeentesleutel door Prins Zjim I. Het dansen van de Zeuvensprong en het zingen van het afscheidslied van de Ostrechtse carnaval.

Meer berichten