Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto:

Trouwplannen online te melden

GEMEENTE WOENSDRECHT - Paren met trouwplannen kunnen hun voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap voortaan digitaal melden bij de gemeente Woensdrecht. Als er geen bijzonderheden zijn, hoeven zij daarvoor niet meer langs te komen bij het gemeentehuis.

Om te kunnen trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan, moet er melding gedaan worden bij de gemeente waar de plechtigheid plaatsvindt. Dit kan vanaf 1 jaar tot minimaal 2 weken van tevoren gedaan worden. Vanaf heden hoeft het paar hiervoor in Woensdrecht niet meer naar het gemeentehuis te komen. Online geeft het stel aan welke voorkeur het heeft qua datum, locatie en trouwambtenaar en geeft het de namen van de getuigen door. Ook melden zij voor welke vorm zij kiezen: een ceremonieel huwelijk/geregistreerd partnerschap, een korte ceremonie of een kosteloos huwelijk.

Achternaam

De gemeente Woensdrecht checkt de mogelijkheden, handelt de formaliteiten af en laat weten of er bijzonderheden zijn. Is dit niet het geval, dan is het eerste daadwerkelijke contact met de gemeente pas tijdens de voorbereidingsbijeenkomst met de buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand. Is het nodig om de aanstaanden wél te zien voordat de melding doorgevoerd kan worden, dan worden zij alsnog op het gemeentehuis uitgenodigd. Overigens kan ook het aannemen van een andere achternaam digitaal gebeuren.

Meer berichten