Het wielercollege in de Zuidwesthoek.
Het wielercollege in de Zuidwesthoek. Foto: Bep Tielemans

Uniek sporten, fietsen met je idool

Algemeen

GP Adrie van der Poel organiseert wielermiddag voor mensen met een beperking

HOOGERHEIDE - Vrijdag 12 juni houdt de Stichting GP Adrie van der Poel Hoogerheide, na twee eerdere succesvolle edities, een uniek wielerevenement voor mensen met een beperking.

Dit evenement vindt plaats op het wielertrainings- en opleidingscentrum bij het wielercollege te Ossendrecht en krijgt de naam "Uniek sporten, fietsen met je idool".

De Stichting Grote Prijs Adrie van der Poel Hoogerheide organiseert al 21 jaar een internationale cyclo-crosswedstrijd met name bekend als de wereldbeker veldrijden. Daarnaast is de organisatie ook betrokken bij het wielerevent op Calfven in het weekend van september.

Het fietsevent op 12 juni is bedoeld voor mensen met een beperking (mensen met een lichamelijke of geestelijke handicap) binnen de samenleving. Vrijdag 12 juni start het event om 12.00 uur en duurt tot ca. 17.00 uur. Belangstellenden kunnen deelnemen aan verschillende clinics t.w. op de racefiets, MTB, spinnning bike, op de rollenbank, tandem, ATB step enz. Daarnaast zullen er allerlei demonstraties zijn met o.a. een handbike. Vorig jaar waren er ruim 200 deelnemers, dit jaar gaat men voor 250 deelnemers.

Deelnemen aan het programma

Heb je altijd als eens willen fietsen met een echte wielrenner. 12 juni kan deze droom in vervulling gaan. Deze unieke kans mag je absoluut niet laten lopen. Een leuke en gezellige fietsmiddag staat je te wachten…. Een mooie herinnering in de vorm van echt wielershirt wacht op jou! Iedereen die zich vóór 10 april a.s. aanmeldt is zeker van dit mooie unieke shirt. Aanmelden kan via www.gpadrievanderpoel.nl

Het fietsen kan op elk niveau. Mensen met fietservaring maken een gezellige fietstocht met enkele bekende wielrenners/sters en gaan op pad inclusief een ploegleiderswagen. Er is voor iedereen wel een geschikte groep. Heb je géén fiets, geen probleem. Geef dit aan bij je aanmelding en de organisatie zorgt dat er een fiets klaar staat. Wil je ook op de foto met één van fietsidolen? Ook dit behoort die middag tot de mogelijkheden. De organisatie is momenteel in overleg met verschillende toppers!

Na de fietsclinics is er nog een after party met een DJ en een après ski zanger en ga je samen met de wielrenners genieten van een echte wielermaaltijd. Dit leuke event mag je dus niet missen. Ook dit jaar zal de organisatie samenwerken met het Zuidwesthoek College, Stichting Zin en wielervereniging de Zuidwesthoek.

Het wielercollege in de Zuidwesthoek.