Balcontrole bij Bjorn Verbrugge (WVV'67)

Sterke rentree Bjorn Verbrugge

Algemeen

WOENSDRECHT – '2-2-2020' gaat hier en daar me stip de Vierde Klasse B-geschiedenisboeken in. Opmerkelijke rentrees, noodgedwongen debuut en loon naar werken. METO kreeg in aanloop naar de derby met Grenswachters een weekje extra rust voorgeschoteld daar de weersomstandigheden fatsoenlijk voetbal bij koploper Sprundel het niet toelieten.

In Roosendaal kreeg ODIO op bezoek bij BSC zich uit de hoek waar de klappen vallen te spelen. Gedurfd voetbal resulteerde in twee onbenutte kansen voor Mitchell Elenbaas en Marijn Corré. Aan de andere zijde waren verschillende verdedigingsfouten wel aan de thuisploeg besteed en de 3-0 voorsprong was daar. In de tweede helft bood ODIO goed partij doch werden geen goals genoteerd.

Op Sportpark De Buizerd revancheerde Grenswachters zich voor de nederlaag tegen Nieuw-Borgvliet. In de Putse formatie maakte damestrainer Joost van Oirschot zijn basisdebuut. Hij werd hiermee alweer de vierde keeper die het Grenswachters doel verdedigde. En hoe?! Nadat hij al snel een tegengoal diende te slikken hielp zijn ploeggenoot Nicky Verboven door 1-1 binnen te werken. Na rust bleek de wissel Marino Petalo-Ronald Clarijs goud waard. Laatstgenoemde zorgde binnen een minuut voor marge, 2-1. Grenswachters zette de toon en met opnieuw twee goals van topschutter Nicky Verboven liep het uit naar 4-1. Einduitslag 5-3, met een Putse goal op naam van invaller, na vijf seizoenen afwezigheid: Nick Roozenburg!

RSV dacht met een fraaie score in de vierde en een penalty in de achtste minuut over een comfortabele 0-2 te beschikken. Net na rust miste het een enorme mogelijkheid om de overwinning definitief naar zich te trekken. WVV'67 bleef jagen op aansluiting en vond die toen Bjorn Verbrugge zich in de zestigste minuut knap weg draaide en binnenschoot. Nota bene het eerste wapenfeit voor de WVV-spits dit seizoen. Een rugblessure weerhield hem ruim een half jaar van de velden. Tien minuten voor tijd werd hij zelfs de gevierde man door opnieuw een treffer te scoren en de einduitslag op 2-2 te bepalen.

In Huijbergen sprokkelde Vivoo tegen Noordhoek in een slechte wedstrijd op een bar slecht veld opnieuw een puntje. Zonder de geschorste Rick Luijkx kwam het net na rust op achterstand. Een wereldgoal van routinier Jeroen van Gastel zorgde uiteindelijk voor een terecht evenwicht volgens insiders, 1-1.