Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Andy Wierikx
Andy Wierikx (Foto: Rudy Jansen)

Vivoo strikt Andy Wierikx

HUIJBERGEN – Rudo Gommers hoefde niet weg bij Vivoo. De trainer degradeerde, promoveerde en hoopt dit seizoen op handhaving in de Vierde Klasse B. Desondanks verkoos hij een contract bij Wernhout boven een langer verblijf te Huijbergen. Noodgedwongen zochten de blauwbloezen vervolgens hun heil in de zogenaamde trainerscarrousel. Zonder zich overigens heel grote zorgen te maken.

Vivoo staat regionaal bekend als een echte dorpsclub. Een vereniging waar sportief alles mag en niets moet. Voor een trainer een prima plek om te werken. En geheel volgens de verwachtingen waaide er deze week witte rook boven het sportpark aan de Veenbes. Als nieuwe technisch en tactisch verantwoordelijke man voor het nieuwe seizoen presenteerde Vivoo: Andy Wierikx.

Golfbewegingen

Andy Wierikx (55) is bezig aan zijn tiende seizoen als zelfstandig coach. Na Kruisland, Schijf, Alliance, ODIO is hij momenteel voor het derde seizoen in dienst van de hekkensluiter van de Vierde Klasse B NSV. "Drie seizoenen is een mooie periode en derhalve tijd voor verandering. Na de competitie ga ik met goed overleg weg uit Nispen. Een vereniging waar het, ondanks dat het sportief dit seizoen wat minder gaat, enorm prettig werken is. Toen Vivoo op de markt kwam werd mijn interesse gewekt. In mijn beleving is het een zogenaamde dorpsclub. Een vereniging die golfbewegingen te maken heeft. De selectie is jong en er zit zeker groei en potentie in. Een omgeving waar ik me het beste voel. De gesprekken met het bestuur als ook de spelersafvaardiging verliepen voorspoedig."

In april staat Vivoo-NSV op het programma! NSV vecht momenteel hard tegen degradatie, Vivoo heeft eveneens de punten hard nodig. "Ik hoop dat het tegen die tijd een duel in de middenmoot betreft", besluit Andy Wierikx lachend.

Meer berichten