Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Fundraiser voor hulphond Caspar

HALSTEREN - De 11-jarige jongen Caspar heeft veel baat bij een hulphond. Om geld op te halen voor de opleiding van de hulphond, is de familie een fondsenwervingsactie begonnen.

Op de foto ziet u Caspar met zijn hond Storm. Caspar lijkt een normale jongen van 11 jaar. Helaas is dit niet zo", zeggen Maarten, Bianca en Benjamin van der Knaap. "Caspar wordt erg beperkt door zijn hechtingsproblematiek, PTSS en ontzettende verlatingsangst. Hier proberen we al een aantal jaren aan te werken door middel van onder andere hechtingsbevorderende therapie, maar helaas staat zijn PTSS dit in de weg. Dit terwijl het beschadigde vertrouwen in vreemden zijn trauma-therapie weer in de weg staat. Helaas is het voor Caspar al sinds circa twee jaar onmogelijk om te functioneren op de manier zoals kinderen van zijn leeftijd moeten doen. Sporten zonder een van ons als ouders in de buurt, elke dag naar school gaan maar vooral genieten en kind kunnen zijn! Met behulp van zijn hulphond Storm kan hij straks weer naar school, krijgt hij de mogelijkheid om mensen weer te gaan vertrouwen en kan hij weer afspreken met vriendjes.

Het opleidingstraject voor Caspar én Storm kost echter € 19.000 en dat is veel geld. De ziektekostenverzekering en de Gemeente Bergen op Zoom (WMO) vergoeden dit traject van 1,5 tot 2 jaar helaas niet." De opleiding en begeleiding van Caspar en Storm zal worden verzorgd door de erkende organisatie Bulters-Mekke assistance dogs(www.bultersmekke.nl). De familie zet alles op alles om Caspar weer een toekomst te geven en zijn druk aan het fundraisen om deze opleiding te kunnen bekostigen. Wilt u hen steunen? Dan kunt u dat doen door middel van een donatie op rekening nr. NL36 RABO 0348 6804 57 t.n.v. CWP van der Knaap of via onze fundraising pagina: https://www.gofundme.com/f/help-storm-to-become-an-assistance-dog

Meer berichten