Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Hennepkwekerijen ontdekt in Putte en Hoogerheide

HOOGERHEIDE - PUTTE - Het hennepteam van politiedistrict De Markiezaten heeft dinsdag twee hennepkwekerijen ontdekt in woningen in Putte en Hoogerheide.

Beide kwekerijen zijn door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld en afgevoerd. Een van de verdachten heeft zich op het politiebureau gemeld, twee anderen zullen dit op een later moment moeten doen. Alle aangetroffen planten en kweekmaterialen zullen worden vernietigd.

In een woning aan de Breestraat in Putte troffen de agenten een hennepkwekerij aan die was verdeeld over twee ruimtes, met in totaal 215 hennepplanten. De verdachte heeft zich later gemeld op het politiebureau. De woningstichting heeft de huur van de woning stopgezet. Er vond diefstal van energie plaats.

In twee slaapkamers van een woning aan het Sint Lucasplein in Hoogerheide was een hennepkwekerij ingericht. Ook was er in de woning een speciale ruimte ingericht om hennep te drogen. Er was plaats voor ruim 200 hennepplanten. Er vond hier ook diefstal van energie plaats. De verdachte moet zich op een later moment op het politiebureau komen melden. In verband met de aanwijzingen van eerdere oogsten werd de auto van de verdachte in beslag genomen.

Alle aangetroffen planten en kweekmaterialen zullen worden vernietigd.

Meer berichten