Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Grote startvelden strijden om de eer in Huijbergen.
Grote startvelden strijden om de eer in Huijbergen.

Blije gezichten bij Finale Topstrijd

HUIJBERGEN - De Tiestenduin zag niet zwart van de mensen, maar de gezichten van het publiek bij de Finale van de Topcompetitie Veldrijden in Huijbergen stonden zonder uitzondering blij. Ze zagen een spannende strijd op het mooiste parcours van de wereld.

Met een tweede plek in de wedstrijd voor de elite pakte Bergenaar Kelvin Bakx een afgetekende winst in de nationale topcompetitie veldrijden. Op de Weg naar Wouw moest hij slechts Jens Dekker voor zich dulden. Dekker had wat te bewijzen, na weken van gezondheidsproblemen had hij een goed resultaat nodig om nog kans te maken op WK-kwalificatie.

Met een veelbelovende prof naast oud-wereldkampioen Bakx op het erepodium en een goedgevulde en beregezellige vip- en publiekstent zijn secretaris Jeroen van Wezel en voorzitter Erwin van den Broek toch tevreden. "In de wedstrijden zie je hoe ons parcours er snel voor zorgt dat de beste renner komt bovendrijven", zegt Van Wezel. "Renners en publiek hebben de mooiste kanten van de sport kunnen zien, onder een stralende zon. Het was een ideale dag voor een mooie veldrit, en organisatorisch hebben we bewezen dat we klaar zijn voor een nóg mooiere en grotere wedstrijd. De veldrit in Huijbergen staat als een huis."

Meer berichten