Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Met de gewonnen beker, zijn helm en rugtas voor de fotowand van alle winnaars. Wethouder Hans de Waal wijst de foto van Wouter aan.
Met de gewonnen beker, zijn helm en rugtas voor de fotowand van alle winnaars. Wethouder Hans de Waal wijst de foto van Wouter aan.

Huldiging Wouter Poleij

HOOGERHEIDE - In 2017 werd Wouter Poleij voor de eerste keer gehuldigd op het gemeentehuis voor zijn toen behaalde Nederlands Kampioenschap indoorkarten. Bij het weggaan zei hij dat hij terug zou komen na een volgend behaald kampioenschap. En Wouter hield woord. Afgelopen vrijdag werd hij opnieuw door burgemeester Steven Adriaansen en wethouder Hans de Waal gehuldigd.

Op 15 december 2019 werd Wouter Poleij Nederlands Kampioen huurkarts Kids t/m 14 jaar. Deze keer kreeg hij de Woensdrechtse rugtas vol met verrassinkjes overhandigd. Om Nederlands Kampioen te worden moest Wouter het afgelopen jaar op verschillende banen door het hele land twaalf wedstrijden rijden. "Je kunt de wedstrijden met je eigen kart rijden of met een huurkart. Ik vind het rijden met een huurkart een grotere uitdaging. Het is moeilijker, want zowel tijdens de twee trainingen voorafgaande aan een wedstrijd (2x12 minuten) en tijdens de wedstrijd zelf (4x15 minuten) krijg je elke keer een andere kart. Daardoor wordt het rijden een echte uitdaging, want dat houdt in dat ik voor één wedstrijd in 6 verschillende karts rijdt. Je moet je elke keer aanpassen, maar het belangrijkste is dat je weet hoe de baan is. Technisch gezien vind ik de baan in Groningen het moeilijkste omdat die lang is met moeilijke bochten maar daarom ook een grotere uitdaging is." Dit jaar wil Wouter Poleij aan de Formule Karting 2 meedoen. Eigenlijk is hij nog te jong en weegt hij te weinig, maar doordat hij zo goed presteert heeft hij dispensatie gekregen en wordt het tekort aan gewicht aangevuld met gewichten (tot 85 kg.). Behalve het karten wil hij dit jaar ook zijn racelicentie in de autosport halen. Hij oefent daarvoor bij NXT racing in een Renault Twingo en als hij zijn licentie heeft gehaald wil hij meedoen aan de Peugeot 206 GTi Cup.

Wouter nam afscheid met de woorden: "Tot de volgende keer" en gezien zijn gedrevenheid en enthousiasme zal zijn voorspelling ongetwijfeld uitkomen.

Meer berichten