Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Marijn Corré contra Jesper van Linden.
Marijn Corré contra Jesper van Linden. (Foto: )

Vierde Klasse B ontwaakt uit winterslaap

Marijn Corré (ODIO) en Jesper van Linden (Grenswachters)

OSSENDRECHT/PUTTE - ODIO en Grenswachters weten bij de hervatting van het seizoen direct waar ze staan. Voetbaljaargang 2020 opent in Ossendrecht met een topper tegen lijstaanvoerder Sprundel. De groengelen uit Putte mogen op hun beurt op bezoek bij de huidige numero twee Nieuw-Borgvliet. Op voorhand lastige wedstrijden, weten ook Marijn Corré en Jesper van Linden. De respectievelijk vleugelaanvaller van ODIO en multi-inzetbare verdediger van Grenswachters blikken zowel voor als achteruit.

ODIO schoot met een monsterscore tegen Vivoo uit de startblokken. Uiteindelijk bleek het de basis voor de winst van de eerste periodetitel. Sinds de verovering van het nacompetitie-ticket lijken de Ossendrechtenaren het spoor iets of wat bijster. "En waar het nu aan ligt, ik zou het echt niet weten. Beetje ODIO eigen, denk ik. We kunnen het blijkbaar niet opbrengen om een heel seizoen constant te spelen", aldus Marijn Corré (22).

Communicatie

Aan de instelling van de selectie alsmede visie van trainer Peter van Oirschot is niets mis. Het elftal scoorde, samen met BSC, tot nu toe de meeste goals in de Vierde Klasse B. Het elftal sprak voorts haar vertrouwen richting hun coach uit. Die op zijn beurt zijn handtekening onder een vierde seizoen zette. Marijn Corré voelt zich senang onder Peter van Oirschot. In navolging van broer Bart maakte hij reeds op 16-jarige leeftijd zijn debuut voor ODIO doch werd hij pas door de Putse oefenmeester definitief in diens basis-elf geposteerd. In de voorbije drie seizoenen vormde de derdejaars HBO-student communicatie een vaste en bovenal constante waarde. Telkens scoorde hij vier doelpunten per jaargang. Zijn huidige productie van zeven goals halverwege baart daarom opzien. "We zijn anders, aanvallender gaan spelen. Hierdoor kom ik vanaf de rechterflank meer voor de goal en dus tot scoren. En hoewel ik mijn gemiddelde aardig heb opgekrikt moet ik nog scherper worden. Toegegeven, het hadden er iets meer kunnen zijn", lacht Marijn Corré.

De snelle aanvaller met Zeeuwse roots kijkt uit naar de herstart van de competitie. "Iedereen is fit en we hebben nog wat recht te zetten. In de 'grote' wedstrijden zoals tegen METO en Nieuw-Borgvliet gaven we niet thuis."

Feyenoord

Meer dan een decennium maakt Jesper van Linden (26) zijn opwachting in Grenswachters 1. De routinier geldt als een vrucht van de Putse jeugdopleiding. Veranderende omstandigheden kunnen op termijn diens houdbaarheidsdatum parten gaan spelen. De verdediger woont sinds een jaar samen in Rotterdam en als het gezicht van Feyenoord naar diens grote sponsors vergt de Nederlandse topclub ook ambtshalve tijd. "Vooropgesteld, ik vind voetbal bij Grenswachters nog hartstikke leuk en derhalve ook nog steeds de moeite waard om een paar maal per week uren in de auto te zitten. Soms moet ik qua werk wel eens wat laten schieten. Jammer, maar het is dan niet anders", aldus de bronzen schoen winnaar 2019-2020.

Het huidige Grenswachters omschrijft Jesper van Linden als positief en verfrissend. "Een juiste mix van routine en jonge talentvolle gasten. Plus blij met de aanpak van trainer Richard van Hooijdonk. Kortom, er is sprake van een goeie 'vipe' in Putte. En dat is best prettig na een seizoen waarin we officieus kampioen werden en het daaropvolgende jaar tegen degradatie speelden. Momenteel staan we op de achtste plaats. Als we nog iets vaster in de middenmoot terecht kunnen komen, dan is ons seizoen geslaagd. Veel valt of staat met hoe we fysiek in staat blijven om een representatief elftal op de been te brengen. Grenswachters heeft een goeie maar ook smalle selectie. Onze keeper Jasper Cornelis als ook back Michael Dankers lijken voor langere tijd uitgeschakeld. Marino Petalo was lange tijd afwezig. Nicky Verboven en Matthijs Brok zijn op de weg terug."

Houdini

Grenswachters is de club met een hoog 'Houdini-gehalte'. Al jaren overleeft men mede op grond van een knap transferbeleid en beschikt het over internationaal allure. Naast eigen zonen waren het in een recent verleden Afrikanen, Brazilianen en vooral Belgische spelers die act de présence op Sportpark De Buizerd gaven.
En naar verluidt is er opnieuw versterking op komst sinds de selectie tijdens een winterstop-teamuitje te Maastricht onder meer Frank Demouge, Ruud Boymans en Thomas Verheydt tegen het lijf liep. "Alleen voor de typische Grenswachters sfeer en gezelligheid al zou het trio de overschrijvingspapieren al tekenen", knipoogt Jesper van Linden.

Meer berichten