Afbeelding
Foto: RKSV Halsteren

Zaterdag 1 RKSV Halsteren bekert tegen ZSC

Algemeen

Winterstop ten einde

Deze week zijn de trainingen weer begonnen voor de tweede seizoenshelft. Na een aantal weken zonder competitie en trainingen staat het geel-zwarte legioen weer te popelen om de strijd om het kampioenschap (of tegen degradatie) aan te gaan. Het is nog wel even wachten op het eerste competitieweekend. Op zaterdag 1 februari start voor de meeste teams de voorjaarscompetitie. Volgens de planning van de KNVB zijn de wedstrijdprogramma's vanaf zaterdag 18 januari zichtbaar in de voetbal.nl-app en op onze website. Komend weekend spelen Zaterdag 1 en 2 een thuiswedstrijd voor de bekercompetitie. Op zondag gaat de Hoofdklasse B weer van start en speelt Zondag 1 thuis tegen AWC.

Zaterdag 1 bekert tegen ZSC

Zaterdag 1 heeft wat recht te zetten komende zaterdag, als het aantreedt tegen ZSC '62. De poulegenoot wist Halsteren in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op een onverwacht 1-1 gelijkspel te houden en dat viel niet lekker op De Beek. Het is daarom wel prettig dat niet hoeft te worden gewacht op de uitwedstrijd (7 maart) om revanche te kunnen nemen en gewoon thuis orde op zaken te kunnen stellen. Inzet van de bekerwedstrijd is een plek bij de laatste 16 (achtste finale) voor de kortste weg naar Europees voetbal. Sportpark De Beek is weer gratis toegankelijk voor deze wedstrijd, die start om 15.00 uur.

Zondag 1 hervat tegen AWC

De strijd om de koppositie in de Hoofdklasse B wordt komende zondag weer hervat. Halsteren bezet momenteel de tweede plek, op slechts één punt van koploper Unitas en met slechts twee punten voorsprong op de nummers drie en vier, Juliana '31 en Baronie. AWC staat op een magere veertiende plaats en heeft de punten hard nodig om weg te kunnen blijven van de degradatieplaatsen. De aspiraties van Halsteren zijn duidelijk: zo snel mogelijk de koppositie heroveren en deze niet meer afstaan. De drie punten tegen de ploeg uit Wijchen zijn daarbij dus onmisbaar. Afgaande op de matte vertoning van Zondag 1 afgelopen zaterdag tijdens het drieluik tegen Velo en 't Zand, zal het team wel met meer passie en inzet het strijdtoneel moeten betreden, anders kan het wel eens snel gedaan zijn met de aspiraties. De steun van het geel-zwarte legioen is daarbij dan ook meer dan welkom! Zondag 1 trapt af om 14.30 uur op sportpark De Beek.

Onderzoek samenwerking RBC

De voetbalverenigingen RBC Roosendaal en RKSV Halsteren starten een onderzoek naar de mogelijkheden tot samenwerking. De besturen van beide verenigingen zien voldoende aanknopingspunten voor dit verdere onderzoek. De uitkomsten van dit onderzoek zullen worden voorgelegd aan de leden. Voor zover dit de voortgang niet belemmert zullen de leden van beide verenigingen tussentijds op de hoogte worden gehouden over de voortgang. "Het is een gevoelig en belangrijk proces, waarbij een grote mate van zorgvuldigheid in acht moet worden genomen", aldus voorzitter Jan van Elzakker van RKSV Halsteren.

Met spoed webmaster(s) gezocht

In verband met de gewenste verbetering van onze interne en externe communicatie zijn wij met spoed op zoek naar één of meerdere webmasters (m/v). Als webmaster zorg je voor het onderhoud en beheer van de website www.rksvhalsteren.nl en de daaraan gelinkte social media. De functie is geschikt om door meerdere vrijwilligers ingevuld te worden. We bieden een uitdagende rol bij een gezellige sociale voetbalclub die volop in beweging is. Je maakt deel uit van de Mediacommissie van RKSV Halsteren. Heb je interesse of vragen? Mail dan naar vrijwilliger@rksvhalsteren.nl. Kijk voor een uitgebreidere functiebeschrijving op https://www.rksvhalsteren.nl/met-spoed-gezocht-webmasters/.

Whatsapp-service

Nieuws van RKSV Halsteren dat je écht niet mag missen, kun je ook via onze WhatsApp-service ontvangen. De webredactie van rksvhalsteren.nl stuurt na plaatsing van een nieuwsbericht op de website via Whatsapp een pushbericht, waarmee je direct vanaf je smartphone naar het bericht op de website kan doorklikken. Wil je deze pushberichten ook ontvangen? Whatsapp dan RKSV AAN naar 06-47638878. Vele tientallen personen gingen je al voor!

Deze week - thuiswedstrijden

Zaterdag 18 januari: 10:15 Halsteren JO11-4 - Steenbergen JO11-2; 13:15 Halsteren JO17-3 - Dosko JO17-1; 15:00 Halsteren 2 - Yerseke 2; Halsteren ZA1 - ZSC'62 1. Zondag 19 januari: 14:30 Halsteren ZO1 - AWC. www.rksvhalsteren.nl.

Afbeelding
Afbeelding