Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Promotieprijs voor Zuidwesthoek College

HOOGERHEIDE - Het nieuwe jaar begint in de gemeente Woensdrecht traditioneel met de uitreiking van de Promotieprijs. Dit jaar ging die prijs naar een verbaasd Zuidwesthoek College, dat die winst niet had verwacht.

Naast het Zuidwesthoek College waren ook de Putse schilderes Suzana Jovanovic en het schrijversduo Jan van Elzakker en Louis Minnebach genomineerd voor de Promotieprijs. "We waren al blij met de nominatie, met de echte prijs zijn we nog veel blijer", zegt teamleider Arnie van de Ree van het Zuidwesthoek College. "Omdat 2019 het jaar was van 75 jaar bevrijding hadden we verwacht dat de schrijvers van 'Het Verdriet van Woensdrecht' de Promotieprijs zouden winnen. Dat wij de prijs krijgen is natuurlijk een prachtige beloning voor ons werk!"

Drone college
Het Zuidwesthoek College wint de Promotieprijs omdat het zich vijftien jaar na de start van het wielercollege opnieuw onderscheidt door het starten van een 'drone college', en als eerste vmbo-school in Nederland het keuzevak 'drone', met goedkeuring van DUO, aan te bieden. Het enthousiasme waarmee het Zuidwesthoek College deze nieuwe tak omarmt en de publiciteit die het - ook met het Wielercollege - genereert, deden de jury besluiten de Promotieprijs 2019 uit te reiken aan het Zuidwesthoek College.

Toekomst
"Reken maar dat de prijs een mooi plek krijgt in onze school", zegt directeur Guus Haelermans, "we zijn hier erg trots op. De drone heeft de toekomst, dat weten we in Woensdrecht en daarom omarmen wij als school de drone. Het is een kans om onze leerlingen een voorsprong te geven voor de toekomst. Want als een vmbo-er van school komt en aan de slag gaat als dakdekker is hij interessant voor bedrijven als hij zijn drone-certificaat heeft. Het is een techniek die in de toekomst steeds meer toepassingen krijgt."

Meer berichten