Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Carnavalswagen in opbouw
Carnavalswagen in opbouw (Foto: Patrick Huijgens)

Open dag en feest Remise

CALFVEN - Wil je weten hoe een carnavalswagen wordt gebouwd? Tijdens de open dag van de Remise op 11 januari in Calfven is dat in geuren en kleuren te zien.

Ook dit jaar houden de gezamenlijke bouw- en carnavalsclubs op de Remise een open dag met aansluitend een feestavond. De open dag start om 17.00 uur, maar voor die tijd zullen er al clubs aanwezig zijn. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen in elke bouwloods op het terrein. Een plaats waar je normaal gesproken niet zo snel komt.
Zo kun je zien waar elke club mee bezig is en hoe ze ook dit jaar weer de meest fantastische kunstwerken de weg op krijgen.

Open dag
Alle veertien clubs op de Remise doen mee. Ze openen hun deuren om het publiek een kijkje te geven op hun carnavalswagen. Ook kun je zien wat er bij komt kijken en wat de voortgang is van elke club of stichting. Zo wordt uitgelegd hoe een wagen wordt ontworpen en gemaakt, hoe ieder jaar weer een stukje duurzamer wordt gebouwd.

Feestavond
Aansluitend begint om 20.30 uur in de loods voor op het terrein, een feestavond. DJ-Bram zal de avond van passende muziek voorzien, afgewisseld met wat bandjes van heinde en ver. "Het wordt een leutige drukke avond waarbij we bezoekers verwachten vanuit de regio, maar ook van verder weg, zoals België en het noorden van het land", aldus de bouwers.

Leuk voor oud en jong
Deze dag willen de wagenbouwers ook aangrijpen om te tonen hoe leuk carnaval is en hoe zeer dit gevoel versterkt wordt, door actief deel te nemen als lid van één van deze clubs. "Onze leden komen uit alle rangen en standen van de bevolking. We hebben broodbakkers en lassers, ICT'ers en boeren, maar ook een hele groep pensionada oftewel: De opa brigade. Zij komen elke vrijdag voor de gezelligheid samen en verrichten wat hand-en-spandiensten op en rondom het terrein." 'Komt allen en help ons om het carnavalsseizoen 2020 passend te openen"' zo luidt de uitnodiging. De entree is gratis. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Patrick Huijgens: 06-20714811 of voorzitter@bcdebokkerijders.nl

Meer berichten