Afbeelding

Naturalisatie in Huijbergen

Algemeen

HUIJBERGEN - Sinds 2007 valt Naturalisatiedag samen met Koninkrijksdag op 15 december. Elke gemeente moet deze dag voor iedereen die dat jaar Nederlander is geworden iets speciaals organiseren. De gemeente Woensdrecht, waar dit jaar 19 volwassenen en 15 kinderen zijn genaturaliseerd, koos voor een rondleiding met een gids in molen Johanna in Huijbergen.

Drie mensen werden tijdens het bezoek door burgemeester Steven Adriaansen genaturaliseerd. Zij konden kiezen of zij de eed of de belofte af wilden leggen. Ester en Amy Justino Webba kozen ervoor om de eed af te leggen en Nani Beghdad koos voor de belofte (foto).

Ester, wonend in Huijbergen, komt uit Angola en woont al 28 jaar met haar man in Nederland. Zij hebben 4 kinderen die allemaal in Nederland zijn geboren. Ester en een van haar volwassen dochters legden zondagmiddag de eed af en ontvingen hun naturalisatiepapieren. Haar jongste dochters hebben inmiddels een paspoort, doordat zij nog minderjarig zijn leverde dat geen problemen op. Haar man en haar andere volwassen dochter moeten nog worden genaturaliseerd. Zij moeten eerst een paspoort aanvragen, maar daar zitten nogal wat haken en ogen aan en zonder paspoort kunnen zij niet worden genaturaliseerd. Ester maakt zich daar grote zorgen om, zo erg dat zij er zelfs depressief van is: "Ik zal blij zijn als het eindelijk gelukt is." Nani komt uit Algerije en hij is Nederlander geworden omdat hij, zoals hij vertelde, 'het allerbelangrijkste hier heeft gevonden': zijn goede vrouw en daar doet hij alles voor. Zij wonen sinds 2004 in Woensdrecht en hebben samen een dochtertje.

Nani Beghdad legt zijn gelofte af.
Afbeelding
Ester Justino Webba legt haar eed af.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding