Drie stralende Binky's-bruidjes met Corné en Wilma Langenberg die de wens indienden; links hun dochter Angelica.
Drie stralende Binky's-bruidjes met Corné en Wilma Langenberg die de wens indienden; links hun dochter Angelica.

Binky's worden stralende bruidjes

Algemeen

HALSTEREN – Binky's zijn ze al, maar ze wilden heel graag een dag bruid zijn. Die wens van de dames van de Halsterse vriendengroep Binky's kwam uit dankzij het plaatselijke kantoor van financieel adviseur Veldsink, die 40 jaar bestaat en daarom door heel het land wensen laat uitkomen. De bruidjes van Binky's stralen nog steeds.

Bloednerveus zijn ze, als ze bij De Bruidsbeleving in Sprundel uit de auto stappen. Maar tegelijkertijd kunnen Angelica (20), Evi (21), Sharona (27), Laura (19), Elise (24), Marcy (22) en Michelle (22) niet wachten om te worden omgetoverd tot een bruid die je alleen in de allermooiste films ziet.

Daarbij krijgen ze hulp van Loes Elsten, eigenaar van De Bruidsbeleving. Zij is gewend om dames te laten stralen en dat is dan ook wat de dames van Binky's, de Halsterse vriendengroep voor jongvolwassenen met een beperking, non-stop doen.

"Prachtig om die gezichten te zien", zeggen Debbie Sebregts en Linda van Schilt van Veldsink – Van der Linden, het Halsterse kantoor van de landelijke Veldsink-keten.
Wat hen betreft had de directie van Veldsink uit de 55 wensen die werden ingediend op het kantoor in Halsteren geen betere kunnen kiezen om in vervulling te laten gaan.
Dat vinden ook Wilma en Corné Langenberg, die Binky's oprichtten voor hun dochter Angelica. "De dames van Binky's wilden héél graag trouwjurken passen. Jammer genoeg was het budgettechnisch niet haalbaar, daarom hebben we deze wens ingediend. Kijk ze stralen, dit is superleuk!"

Elise voelt zich helemaal thuis in haar trouwjurk. "Hij is zo mooi!", zwijmelt ze. Op haar telefoon kijkt ze naar een foto van haar vriend Aidan. "Met hem wil ik trouwen", zegt ze, "liefst heel snel. En dan ook in zo'n mooie jurk." Marcy heeft al eerder een trouwjurk gepast, maar vindt het deze keer veel leuker, omdat haar vriendinnen er zijn en omdat De Bruidsbeleving mooie decors heeft die een bruid nog mooier laten uitkomen op de foto. En ook zij is apetrots op haar jurk: "Het was moeilijk om 'm aan te krijgen, maar hij is zo mooi!" Michelle is dat helemaal met haar eens. Terwijl ze zichzelf bewondert in de spiegel, zegt ze: "Hier blijf ik nog lang aan denken!" Voor Sharona, Laura en Evi is het niet anders. Ze raken niet uitgepraat over de mooie glitters op de jurk die ze hebben uitgekozen en knikken druk mee als Laura zegt: "Dit zou ik wel vaker willen!"

In De Bruidsbeleving krijgt Loes Elsten allerlei dames over de vloer: vriendinnen, moeders en dochters en zelfs koppels die een geregistreerd partnerschap aangaan, maar de beperkte dames van Binky's stelen haar hart: "Ik ben zo trots op jullie, jullie zijn schitterende bruidjes!", zegt ze. Angelica bloost er een beetje van. Ze had al geconcludeerd dat ze er "heel speciaal uitziet" in een bruidsjurk. Beperking of niet, Angelica is perfect in staat om te vertellen waarom zij – en de andere Binky's dames – deze wens hadden: "Ik kijk al bijna 21 jaar naar bruiloften en modeprogramma's op tv. Ik hou heel veel van mooie jurken. Fred van Leer vind ik heel goed en grappig, dat hij hier niet is, is misschien het enige jammere. Ik weet zeker dat hij gezegd zou hebben dat we er allemaal beeldig uitzien. Dit is de mooiste dag van ons leven!"

De bruidjes van Binky's proosten op de mooiste dag van hun leven.