Ruben Doggen (METO) sluit zondag weer bij het eerste van Meto aan.
Ruben Doggen (METO) sluit zondag weer bij het eerste van Meto aan.

Rentree voor Ruben Doggen

Algemeen

Gentlemen-derby: Vivoo - METO

HOOGERHEIDE – Vivoo-METO betekent het negende hoofdstuk in de Gentlemen Derby. De volgende onderlinge Woensdrechtse twist biedt diverse interessante invalshoeken.

De gastheer bewees zich vorige week een hele goede dienst door naaste concurrent NSV op een dikke nederlaag te trakteren. Een goed resultaat tegen het roodwitblauw uit Hoogerheide en de middenmoot lonkt. METO solliciteert op haar beurt naar de topposities in de Vierde Klasse B. Een driepunter vormt een must om de hoop op een prettige uitgangsnotering na de winterstop levendig te houden.

Het duel betekent een weerzien met hun oude club voor Vivoo-anen Rick Luijkx en Jordy van Gastel. Verder staat de wedstrijd met stip in de agenda van het tweetal collegae Ronald Broos en Gerald de Waal. Als respectievelijk METO-hoofdcoach en roerganger van het Huijbergs supportersgilde houden zij al maanden werk en privé gescheiden. Bovenal staat het treffen in het teken van de wederopstanding. Na ruim een kalenderjaar afwezigheid hoopt Ruben Doggen op speelminuten.

Het is 4 november 2018, METO-WVV'67. In de 25e minuut gaat Ruben Doggen namens METO op het middenveld een duel aan. Hij krijgt een tikje en landt in onbalans neer: "Ik voelde direct dat het fout zat, iets wat later tijdens een MRI-scan werd bevestigd. De kruisband van mijn rechterknie was helemaal door luidde de diagnose. Aanvankelijk werd voor fysio als behandelmethode gekozen. Na twee maanden was er geen progressie en besloten we de behandeling te staken. Verloren kostbare tijd daar ik alsnog eind februari geopereerd moest worden. Vanuit mijn hamstring werd een nieuwe kruisband gemaakt, een lange revalidatie startte."

Voor de voetballer pur sang een periode van gemengde gevoelens. Als teamsporter stond hij er door de week dikwijls alleen voor. "Op zondag heb ik niets gemist daar ik bij iedere wedstrijd aanwezig was. Ik moest accepteren dat ik niet kon spelen, zolang ik herstellende was. Geen probleem wanneer er goed werd gespeeld, lastig als het wat minder ging. Ondertussen werkte ik onder begeleiding van Jeroen Blommerde twee of drie maal per week aan mijn revalidatie. Veel krachttraining daar alle spiermassa weg was. Stap voor stap zonder iets te forceren", legt Ruben Doggen uit.

De huidige METO-hoofdmacht is een vrucht van een succesvolle eigen jeugdopleiding. Op Ruben Doggen (24) na. In de zomer van 2015 beproefde hij vanuit Bergen op Zoom zijn sportieve geluk op het Jac van Hoek-sportpark. "Vanuit de jeugd belandde ik in de selectie van MOC'17. Ik pendelde een beetje heen en weer tussen het tweede en eerste elftal wat toen nog Eerste klasse speelde. Wat ik vooral miste was een stukje sfeer, derde helft zeg maar. Ik besloot eens verder te kijken en eens met METO mee te trainen, alwaar ik enkele jongens kende. Het gevoel was direct goed en heb sindsdien geen moment spijt gehad."

Organisatie

Ruben Doggen vormde vanaf zijn debuut een vaste waarde in het team van trainer Peter Deelen. Als controlerende middenvelder miste hij in de daaropvolgende drie seizoenen slechts een handvol wedstrijden en was inmiddels onomstreden aanvoerder der tricolores. Overdreven scoringsdrift is hem met drie goals in 80 competitieduels echter vreemd. "En nog wel gescoord in het eerste seizoen ook! Terwijl collega-middenvelders en spitsen met de aanval bezig zijn, neem ik de overige organisatie voor mijn rekening. Of posities overgenomen worden en het klopt dat het scoren er een beetje bij in schiet. Gelukkig hebben we er verschillenden die dat wel heel goed kunnen", lacht Ruben Doggen.

Geheel volgens het voorgeschreven behandelplan maakte Ruben Doggen na negen maanden zij rentree op het trainingsveld. "Na enkele testen mocht de rem eraf. Natuurlijk voelde het in het begin even vreemd aan. Inmiddels heb ik in buiten de selectie enkele duels meegegaan om weer wat wedstrijdritme op te doen. Het voelt goed en derhalve sluit ik zondag weer bij het eerste elftal aan. En hoop, wanneer de score het toelaat, enkele minuten te maken. Vervolgens gaat het vizier op na de winterstop. Op 25 januari wacht de derby met…inderdaad WVV'67. Waarmee de cirkel definitief rond is."

Winnen

Ruben Doggen is gretig en vastberaden om zijn kunsten in de tweede seizoenshelft te tonen. Hij hoopt zijn METO net dat beetje extra te kunnen geven. "Het team is nu in deze samenstelling drie seizoenen samen en nog steeds jong. Verder zijn Dennis Wilting en Donovan de Weert erbij, wat nog meer ervaring betekent. We spelen thuis kwalitatief goed voetbal doch willen we onderhand eens een prijs pakken dan zullen ook de lastige wedstrijden gewonnen dienen te worden. Zoals winst op Vivoo bijvoorbeeld", besluit Ruben Doggen, terug van weggeweest.