Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Kinderen van buitenschoolse opvang Zo op 't Groene Hart knutselen gelukspoppetjes bij dagbesteding 'op 't Dorp' voor de kerstmarkt.
Kinderen van buitenschoolse opvang Zo op 't Groene Hart knutselen gelukspoppetjes bij dagbesteding 'op 't Dorp' voor de kerstmarkt.

Kerstmarkt vanuit bso bij 'op 't Dorp'

HALSTEREN - Het is gezellig druk op maandagmiddag in de sfeervolle ruimte van dagbesteding 'op 't Dorp' aan de Julianastraat. Tweemaal in de week na schooltijd komen kinderen van de buitenschoolse opvang Zo op het Groene Hart vanuit wijk de Rode Schouw hiernaartoe. De groep 'skaters' in de leeftijd van acht tot twaalf jaar vermaakt zich prima in de gymzaal en aan de grote 'knutseltafel' in de ruimte voor dagbesteding.

Afgelopen week genoten de kinderen er van een leuke sinterklaasviering. Na afloop gingen ze aan de slag met het maken van gelukspoppetjes voor de kerstmarkt die op donderdag 12 december bij dagbesteding op 't Dorp plaatsvindt. "We proberen hier zoveel mogelijk activiteiten te houden die de kinderen samen met de mensen van de dagbesteding kunnen uitvoeren", vertelt pedagogisch medewerkster Sandra van Eggermont van Zo bso op het Groene Hart. "Nu zijn we met z'n allen bezig aan een gezamenlijk project waarbij veertig gelukspoppetjes gemaakt worden. De bedoeling is dat we deze poppetjes binnenkort gaan aanbieden aan veertig daklozen in Bergen op Zoom die waarschijnlijk een huis krijgen."

Voor de komende kerstmarkt zal de gymzaal van op 't Dorp veranderen in een sfeervolle markt waar allerhande spulletjes, lekkernijen en drinken verkrijgbaar zijn. Aan de kerstmarkt werken ook De Zonnebloem afdeling Halsteren en dagbesteding op 't Dorp van Yolande van Gastel mee. Alle belangstellenden zijn tussen 17.00 en 19.00 uur van harte welkom op de kerstmarkt.
"Er zijn flyers als uitnodiging verspreid in de buurt, iedereen is welkom. Kinderen kunnen zich laten schminken, er zijn creatieve workshops zoals engeltjes knutselen en sleutelhangers maken. Ook wordt er een sjoelwedstrijd georganiseerd voor jong en oud", aldus Sandra van Eggermont.

Van de opbrengst van de kerstmarkt op 12 december worden drie goede doelen gesteund: Heroes for Heroes voor de strijd tegen kanker, Alzheimer Nederland en vrijwilligersorganisatie De Zonnebloem Halsteren.

Meer berichten