Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Richard Musters: "De slogan 'ambachtelijk gebakken, ouderwets lekker' hebben we niet voor niks!"
Richard Musters: "De slogan 'ambachtelijk gebakken, ouderwets lekker' hebben we niet voor niks!" (Foto: )

Oliebollen en gebak van de purist

HOOGERHEIDE – Nog tot 1 januari staat Richard Musters met zijn oliebollenkraam bij Jumbo Paul Lucius in Hoogerheide. Zijn slogan is "ambachtelijk gebakken, ouderwets lekker." Musters is een purist, die houdt van eerlijke oliebollen en ouderwetse appelbeignets.

"Ik doe niks bijzonders", zegt Richard Musters. Zijn klanten weten echter wel beter. Ze staan niet voor niks al jaren in de rij voor de oliebollen van Richard Musters, die nu bij Jumbo Paul Lucius zijn ideale locatie heeft gevonden. "Toch is het zo, ik doe niks bijzonders", zegt Richard. "Ik zorg alleen maar voor de beste ingrediënten. In onze kraam werken we alleen met het beste meel, de betere krenten en rozijnen, en 100% plantaardige olie."

Simpel maar eerlijk
"De beste oliebol komt tot stand door de reactie tussen het meel, de gist, de suiker en het zout. Mindere ingrediënten maken de oliebol minder stevig, of vetter. Wij bakken simpele, eerlijke oliebollen, maar dat doen we wel zo goed mogelijk", legt Musters uit.

Fingerspitzengefühl
Inmiddels hebben Richard en zijn familie zo'n 30 jaar ervaring als oliebollenbakker. De finesses beheerst Richard dus tot in de puntjes: "Je hebt een bepaald fingerspitzengefühl nodig", zegt hij, "de baktijd en de temperatuur hebben invloed, en zelfs de buitentemperatuur en de vochtigheidsgraad maken verschil. Het is lastig uit te leggen, maar als ik zie wat voor weer het is, dan weet ik wat ik moet doen."

Slogan
Nog tot 1 januari verkoopt Richard de beste oliebollen, krenten en rozijnenbollen, luxebollen, bananenbollen, amandelbollen, berlinerbollen en appelbeignets bij Jumbo Paul Lucius. Hij zegt: "Onze appelbeignets zijn nog ouderwetse, échte appelbeignets. Zonder bladerdeeg, maar een goudreinet die gedoopt is in het beslag. Als het op oliebollen en gebak aankomt ben ik een purist. Die slogan, ambachtelijk gebakken, ouderwets lekker, hebben we niet voor niks!"

Oudejaarsaanbieding
Op Oudejaarsdag gaat de kraam van Richard Musters al om 6.00 uur open, en hij blijft tot 18.00 uur, zodat al zijn klanten de oudejaarsaanbieding – 10 oliebollen, 10 krentenbollen en 10 appelbeignets voor 29 euro – kunnen verzilveren. Dan is een gelukkig nieuwjaar gegarandeerd!

Meer berichten