Algemeen

Sinterklaas in Ooievaarsnest

Afgelopen vrijdag brachten de Sint en zijn Pieten een bezoek aan RKSV Halsteren. In de kantine was het een gezellige drukke boel en werd er gezongen, gedronken, gesnoept en vooral veel gelachen. De vele tientallen voetballers van RKSV Halsteren werden door de Sint getrakteerd op een leuk cadeau, dat iedere voetballer goed van pas komt: een eigen voetbalgoal!

Zondag 1 wint topper

Met een keurige 3-0 overwinning op naaste concurrent Juliana '31 heeft Halsteren goede zaken gedaan in de strijd om de koppositie in de Hoofdklasse B. Vooraf werd nog gevreesd voor de aanvallende kwaliteiten van de productieve tegenstander, maar na 90 minuten was duidelijk dat door het optreden van de defensie van Halsteren die vrees volstrekt ongegrond was. Als Juliana '31 al gevaarlijk was, stond ook doelman Andy Steging zijn mannetje met enkele nuttige reddingen.

De score werd geopend door een fantastisch ingeschoten vrije trap van Thomas Marijnissen. Nog voor rust werd de voorsprong verdubbeld door een mooi uitgespeelde aanval waarbij Glenn Kools de bal in het doel tikte. Na rust kon Halsteren het goede spel uit het eerste bedrijf niet voortzetten, vooral omdat Juliana '31 met meer druk naar voren ging spelen en daardoor op het middenveld overheerste. Maar ook toen bleef de defensie van Halsteren op de been en gaf het amper serieuze kansen weg. In de slotfase werd Halsteren een penalty toebedeeld, die feilloos door topschutter Fouad Idabdelhay werd benut.

Door de zege klom Halsteren naar de tweede plaats, op één punt van koploper Unitas (dat gelijkspeelde tegen Meerssen). Komende zondag staat de streekderby tegen Moerse Boys op het programma. Deze wedstrijd op sportpark Akkermolen in Zundert begint om 14.00 uur.

Tiental Zaterdag 1 houdt stand

De trotse koploper in de derde klasse B was afgelopen zaterdag te gast in Sint Annaland, alwaar het tegen laagvlieger WHS aantrad. Al vroeg in de wedstrijd zetten Mike de Nijs Halsteren op voorsprong. Maar na een half uur leek het goed mis te gaan. Door een eigen doelpunt kwam WHS op gelijke hoogte en tot overmaat van ramp werd Robin Hansler een aantal minuten later wegens een tweede gele kaart van het veld gestuurd. De tien man van Halsteren moesten nu als collectief gaan opereren en dat deed het uitstekend. Nog voor rust zette wederom De Nijs Halsteren op voorsprong. Ook na rust bleef het team hard werken en strijden voor en met elkaar. Dat werd na ruim een uur spelen beloond met de 1-3 van Roy van Gils. En nog geen twee minuten was het Twan van Mechelen die met een rake penalty de zege zeker stelde. De 1-4 zege was met recht een knappe prestatie van de manschappen van trainer Remco van Haaren, die trots was op de teamprestatie en de getoonde veerkracht.

Komende zaterdag komt De Fendert naar sportpark De Beek. De opponent weet nog geen potten te breken in de competitie, maar pakte in de laatste drie duels wel zes punten. Zaterdag 1 is dus gewaarschuwd. De ploegen trappen af om 15.00 uur. De entree is gratis.

Van Leeuwen penningmeester

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van donderdag 21 november is Marc van Leeuwen unaniem gekozen tot lid van het hoofdbestuur van RKSV Halsteren. Marc neemt binnen het hoofdbestuur de rol van penningmeester op zich.

Deze week - thuiswedstrijden

Donderdag 28 november: 20:30 Halsteren VE3 - Lepelstraatse Boys VE1; Halsteren VE1 - MOC'17 VE3; Halsteren VE2 - Klundert VE1. Zaterdag 30 november: 08:45 Halsteren JO8-2 - Halsteren JO8-4; Halsteren JO9-2 - Prinsenland JO9-1; Halsteren JO11-4 - NVS JO11-1; Halsteren JO9-1 - SEOLTO JO9-1; 10:15 Halsteren JO13-1 - Drechtstreek JO13-1; Halsteren JO11-1 - Zeelandia Middelburg JO11-1; Halsteren JO13-2 - SSV'65 JO13-1; 11:45 Halsteren JO15-5 - MOC'17 JO15-4; Halsteren JO17-1 - Virtus JO17-1; Halsteren JO14-1 - Heerjansdam JO14-1; 13:15 Halsteren JO19-1 - Goes JO19-1; 15:00 Halsteren JO19-2 - Alliance JO19-2; Halsteren 2 - DHV 2; Halsteren ZA1 - De Fendert 1.