Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Het Halsters kwiscircuit wordt afgesloten op de locatie waar het begon: café-zaal Tivoli aan Dorpsstraat 84.
Het Halsters kwiscircuit wordt afgesloten op de locatie waar het begon: café-zaal Tivoli aan Dorpsstraat 84.

Slot Halsters kwiscircuit bij Tivoli

HALSTEREN - Op vrijdag 29 november wordt de laatste kwis gehouden van het Halsters kwiscircuit bij café-zaal Tivoli. In totaal werden er dit jaar negen kwissen gehouden, afwisselend bij De Roos, de Kannebuis en bij Tivoli. Steeds kregen de deelnemers honderd vragen voorgeschoteld in de categorieën: muziek, flora en fauna, medisch, Nederlandse taal en literatuur, sport, aardrijkskunde, geschiedenis, film en tv, politiek en eten & drinken.

We vragen aan mede-organisator Ton Tielemans naar zijn bevindingen van het afgelopen kwisjaar: "Bij Tivoli, De Roos en bij de Kannebuis werd er altijd al wel 'gekwist'. Wij dachten dat het leuk zou zijn om daar een circuitje van te maken. Meer deelnemers, leuker voor de organisatie en beter voor de kasteleins. Als er maar steeds twee of drie teams de oversteek zouden maken van het ene naar het andere café, zou je al een redelijk volle bak hebben. Dat is in ieder geval gelukt. Gemiddeld zaten er steeds zo'n honderd mensen te kwissen op de door ons geplande avonden. We zijn ook wel gegroeid in het organiseren. In het begin duurde het nakijken veel te lang, dus daar hebben we iemand bij gezet. Uiteindelijk heb ik de 900 vragen gemaakt, Bep en Nancy zorgden voor de presentatie en correctie en de cafés waren zelf verantwoordelijk voor het regelen van de horeca in hun zaak. Al in het begin heb ik kunnen regelen dat PLUS Halsteren en 1633 eten en drinken een mooie overall prijs beschikbaar stellen. Bij ons op de werkvloer schakel ik dan Carmen en Silvy in voor een 'powerpointje' en wat technische ondersteuning. De reclame via posters en in De Halsterse Krant heb ik zelf voor mijn rekening genomen "

Toekomst
Tielemans vervolgt: "We wachten nu eerst de prijsuitreiking af en dan overleg ik even met alle betrokkenen over wat we in 2020 gaan doen. Dat kan alle kanten op, van niks tot alles. Sommige mensen vinden die negen keer te veel, weer andere deelnemers zeggen: 'Zou je er nog niet meer horecagelegenheden bij betrekken'. Voor mij is het belangrijk om te weten of de ingeschakelde vrijwilligers weer beschikbaar zijn.
Over waardering hebben we allemaal niet de klagen. Vorige week nog kwam een kwisdeelneemster bij ons langs met het verzoek 'ik hoop wel dat het kwissen volgend jaar op een of andere manier verder gaat, je weet niet hoeveel mensen je er een plezier mee doet'."

Meer berichten