Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Re-Creation mag met achttien routines naar NK

OSSENDRECHT - Show- en twirlvereniging Re-Creation mocht op het Brabants Kampioenschap voor majorette en twirl in Waalwijk met maar liefst drie teams, één ensemble, één duo en twee solisten het hoogste podium betreden. Daarnaast ging er ook nog één keer zilver en drie keer brons mee naar Ossendrecht.

Het C-team (foto onder) mocht het goud in ontvangst nemen in de jeugd 3 basis klasse en zowel het A-team als het gecombineerde A/B-team werden kampioen. Het A-team in de hoogste klasse en het A/B-team van de Freestyle N3 klasse (foto boven). Alle drie de teams mogen zich opmaken voor deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen op 18 en 19 januari in Almere. Het E-team liet op zaterdag ook een vrijwel foutloos optreden zien. Helaas werden ze net vierde in de jeugd 3 basis klasse. Het duo Evi Disco en Emy de Wit verraste iedereen door eerste te worden in de jeugd 3 basis klasse. Ze plaatsten zich de allerlaatste wedstrijd voor de kampioenschappen. Laura van Hoof werd kampioen met haar onderdeel twirling 1-baton N5 en behaalde tevens heel knap zilver met haar danstwirl in de jeugd 3 basis klasse. Floor Daalmans mocht ook het podium betreden, voor twirling 1-baton brons. Allen ontvingen een NK-ticket. Bij de senior deelnemers van Re-Creation werd het ensemble van Amy-Lynn Hunting, Evelien Jacobs en Marjolijn Stigter kampioen in de topklasse. Ook werd soliste Amy-Lynn eerste met haar artistic twirl N3 en derde met haar twirling 1-baton N3. Marjolijn Stigter behaalde tevens brons met haar twirling 2-baton. In totaal zet dat de teller op maar liefst 18 routines die namens Re-Creation deel gaan nemen aan het NK in Almere.

Mooie resultaten in Waalwijk behaalden de andere leden van Re-Creation: Anna van de Poel AP 12e plaats, Miranda Hoeckx AP 19e plaats, Floor Daalmans AP 8e plaats, Anouk Kerstens AP 11e plaats, Wendy Verboven AP 12e plaats, Michelle Puts AP 13e plaats, Amy-Lynn Hunting AP topklasse 4e plaats, Evelien Jacobs AP topklasse 10e plaats, Evelien Jacobs 1-baton 4e plaats, Michelle Puts 1-baton 7e plaats, Marjolijn Stigter 1-baton 7e plaats, Michelle Puts 2-baton 4e plaats.

Meer berichten