Een van de overgebleven activiteiten op Koningsdag dit jaar was een stand van imkers.
Een van de overgebleven activiteiten op Koningsdag dit jaar was een stand van imkers.

Nieuw bestuur Oranje Vereniging Lepelstraat

Algemeen

LEPELSTRAAT – Eind vorig jaar gaf Oranje Vereniging Lepelstraat aan er na hun laatste evenement in het voorjaar van 2019 mee te stoppen. Diverse partijen in Lepelstraat reageerden op dit nieuws met 'dat moet toch niet kunnen'. Maar daar bleef het ogenschijnlijk in eerste instantie bij. Toch bleven de geluiden doorklinken binnen de dorpse samenleving en dat leidde ertoe dat er na begin oktober een gesprek plaatsvond met mensen die in de viering van Oranje-evenementen een rol wilden blijven spelen.

Denk hierbij aan de harmonie Sint Antonius, de versierde fietsentocht, de bloemenmarkt, de Vrienden van Antonius, de bingo en biljart in 't Weike. Gelukkig had de bestaande Oranje Vereniging Lepelstraat de inschrijving bij de KvK nog niet opgezegd en bestond er nog steeds een gehonoreerde subsidieaanvraag.

In de eerste vergadering is gekeken naar de status van de vereniging, hoe te handelen om die in opnieuw op te zetten of te behouden en wie er in het nieuwe bestuur zitting wilden gaan nemen. Bij de tweede vergadering, begin november, was het bestuur ingevuld en zaten de huidige voorzitter en penningmeester aan tafel om mee te praten over het overdragen van het draaiboek en het delen van hun ervaringen ten aanzien van de organisatie. 2020 wordt een overgangsjaar waarin een nieuw bestuur aan de slag gaat, waarin ze voor de bestaande evenementen met raad en daad worden bijgestaan door de oude bestuursleden. Als de overschrijving KvK een feit is kan het nieuwe bestuur door met het vormen van werkgroepen en de bezetting daarvan. Ook kan er dan een planning gemaakt worden. Ze willen op tijd klaar zijn voor de invulling van de Oranje-evenementen in Lepelstraat voor 2020.

De nieuwe Oranje Vereniging Lepelstraat houdt u op de hoogte van de vorderingen. Binnenkort stellen de nieuwe bestuursleden zich voor. Hierbij doen ze alvast wel een oproep aan mensen die een fysieke bijdrage willen leveren.

Ideeën
Alle ideeën zijn welkom om voor dit dorp een waardige Koningsdag en 4- en 5-mei viering te bewerkstelligen. Daarvoor willen zij zoveel mogelijk bestaande organisaties de ruimte geven om hun steentje bij te dragen aan de feestvreugde. Voor al uw reacties:
oranjevereniging.lepelstraat@outlook.com