Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Sinterklaas in Ossendrecht

OSSENDRECHT - In Ossendrecht worden Sinterklaas en zijn zwarte pieten op zondag 17 november rond 13:30 uur op de Markt verwacht. Wethouder Kielman zal Sinterklaas namens de gemeente verwelkomen. Daarna maakt de Sint met zijn pieten een rondje door het dorp dat eindigt bij De Drieschaar.

Onderweg verzorgt Re-Creation met de majorettes een optreden en uiteraard hebben de pieten voor alle kinderen wat lekkers meegenomen. "Dit jaar op verzoek écht voor alle kinderen, want we hebben de Sint gevraagd om een van de Pieten te voorzien van glutenvrij strooigoed, zodat ook de kinderen die het "gewone" niet kunnen eten, tóch er helemaal bij horen én mee kunnen smullen. Deze kinderen krijgen een speciaal vlaggetje en de 'Gluten-Piet' zal ook goed herkenbaar zijn."

Op 27 november is de Lampionnenoptocht. Grotendeels gelijk aan de intocht wordt er verzameld op de Markt om 18:30 uur. "De route is ook bijna hetzelfde alleen eindigen we nu bij de kerk, waar we met alle kinderen liedjes zullen zingen. Eenieder is van harte welkom."

Meer berichten