Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Joost Vermeulen nog even op zijn vertrouwde plek achter de toonbank in de boekhandel.
Joost Vermeulen nog even op zijn vertrouwde plek achter de toonbank in de boekhandel.

Boekhandel Vermeulen gaat sluiten

HALSTEREN – Na veertig jaar actief te zijn geweest in de Dorpsstraat, de laatste decennia aan de Vogelenzang op nummer 174A, sluit boekhandel Vermeulen op 1 januari aanstaande definitief de deuren. Voornamelijk om gezondheidsredenen, maar ook omdat de boekhandel net als talloze collega's in het land danig lijdt onder het veranderde koopgedrag van de consument.

"Ik heb vele jaren met plezier gewerkt. Al werd het de laatste jaren steeds moeilijker om goede moed te houden, want ook wij zagen de verkopen teruglopen. Dit ondanks de bijzondere band die we met veel van onze klanten hadden. We kenden hen en hun gezinsleden vaak persoonlijk. Halsteren is een prettig dorp waar een fijn onderling contact nog steeds mogelijk is. Heel anders dan in heel veel grote plaatsen. Daar voert anonimiteit en een gebrek aan betrokkenheid vaak de boventoon."

Internet
Vermeulen zag de wereld veranderen door de opmars van het internet. "Door online aankopen die door de klant als gemakkelijk worden ervaren. Hoe hard we ook ons best deden, het werd moeizamer en moeizamer", zo vertelt boekhandelaar Joost Vermeulen. Toen het met zijn gezondheid ook minder en minder werd, besloot hij er met pijn in het hart een punt achter te zetten.

Mooi besluit
"De komende weken gaan we opruiming houden, en hopen we op een leegverkoop door oplopende kortingen. Naast kantoorartikelen, boeken, wenskaarten en pennen zullen we ook etalagematerialen zoals banieren en pluche beesten in de opruiming doen. De artikelen worden voorzien van kleurenstickers die de hoogte van de korting aangeven en ze worden gepresenteerd op onder andere de opruimingstafels. We hopen echt dat onze klanten gebruik zullen maken van dit voordeel en dat we onze voorraad helemaal leeg kunnen verkopen. Dat zou dan toch voor een mooi besluit van onze winkelactiviteiten zorgen." De opheffingsuitverkoop start op 1 december en loopt tot 31 december.

Meer berichten