Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Basisschool De Stappen op televisie

HOOGERHEIDE - Zaterdag 9 november is groep 7/8 van basisschool De Stappen te zien in de eerste uitzending van het nieuwe seizoen van Lang Leve de Muziek Show van AVROTROS en Méér Muziek in de Klas op NPO 3/ Zapp. De kinderen gaan onder leiding van presentator Buddy Vedder en zijn host Bizzey de strijd aan met KBS De Diedeldoorn uit Drenthe en Laterna Magica uit Noord-Holland.

Presentator Buddy Vedder laat de kinderen zaterdag muzikale spellen doen, als 'Hits in een ander jasje' en de 'Dance battle', en ook de leerkrachten gaan muzikale uitdagingen aan, onder andere door mee te doen aan het spel 'Zingen onder de Douche'. De winnaar van Lang Leve de Muziek Show mag terugkomen voor de halve finale op 21 december 2019.

Dit jaar levert iedere provincie één school, die uitgekozen is tijdens de auditiedagen. In elke uitzending strijden drie scholen uit verschillende provincies tegen elkaar om hun provincie als 'de provincie met de muzikaalste school' op de kaart te zetten. Eigenlijk kent Lang Leve de Muziek Show geen verliezers, want alle scholen die meedoen met de uitzendingen mogen sowieso optreden in de grootste schoolband van Nederland, tijdens het Kerst Muziekgala in december waar Koningin Máxima, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, te gast zal zijn.

Lang Leve de Muziek Show is een initiatief van Méér Muziek in de Klas en AVROTROS. Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, sociaal en creatief vlak. De stichting laat zien hoe leuk en waardevol muziekonderwijs is, vergroot kennis van leerkrachten en brengt regionale samenwerkingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving. Ze werkt samen met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst, de PO-Raad, de NPO, AVROTROS en de VandenEnde Foundation. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

Meer berichten