Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Er worden weer veel kinderen met verlichte lampions verwacht die daarmee in stoet langs versierde huizen en tuinen trekken.
Er worden weer veel kinderen met verlichte lampions verwacht die daarmee in stoet langs versierde huizen en tuinen trekken.

Lampionnenoptocht in Woensdrecht en Hoogerheide

WOENSDRECHT - HOOGERHEIDE - Op zaterdag 9 november organiseert Stichting Openbare Feestelijkheden Hoogerheide/Woensdrecht een lampionnenoptocht in het teken van Sint Maarten. Alle kinderen in de basisschoolleeftijd zijn welkom om hier met hun ouders, verzorgers, opa's, oma's aan deel te nemen.

Kom ook en neem je eigengemaakte lampion, pompoenen- of bietenlantaarn mee. Verkleden hoort er uiteraard ook bij. De mooiste eigengemaakte lichtjes en creaties dingen mee naar prachtige prijzen. Een lampion bij de kraam kopen is ook een mogelijkheid. De kraam is open vanaf 18.15 uur. In verband met de brandveiligheid wordt benadrukt om geen open vuur te gebruiken maar elektrische verlichting.

Goed doel
De optocht staat vooral in het teken van Sint Maarten. Zoals Sint Maarten zijn mantel deelde, zo wordt er deze avond speelgoed ingezameld voor kinderen die het minder hebben. Dus heb je oud speelgoed -in goede staat en geen knuffels- neem dit dan mee. Er rijdt een treintje mee om het speelgoed te vervoeren. Je kunt het speelgoed bij het treintje inleveren.

Let op: De start is dit jaar vanaf het Colonel Whitakerplein te Woensdrecht.

Kom je met de fiets, dan kun je deze op het schoolplein van de Poorte zetten. Kom je met de auto, parkeer deze buiten de route.

De route en oproep bewoners
Col. Whitakerplein, Berglaan, Molenakkers, Mgr. v. Mensstraat, Dorpsstraat, Stompe Torenlaan, Rijzendeweg, Vinkenslag, Fortuinstraat, Nederheide, Dorpsstraat, Col. Whitakerplein.

Woont u langs de route? Help dan mee om de sfeer te verhogen! Doe alle buitenlampen uit en versier uw huis en/of tuin. Alle versierde huizen en tuinen worden beloond en de leukste versieringen maken kans op een prijs. Elk jaar weer doen er steeds meer bewoners mee. We vinden het geweldig als we ook dit jaar weer op u kunnen rekenen.

Starttijd optocht
De optocht start om 19.00 uur vanaf het Col. Whitakerplein. Om ongeveer 19.45 uur eindigt de optocht bij het Col. Whitakerplein in Woensdrecht. Voor elk kind is er na afloop warme chocolademelk en taai-taai. Na de optocht is de prijsuitreiking voor de mooiste eigengemaakte lampion en creaties en de mooist versierde tuin. U bent van harte welkom!.

Meer berichten