Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Johan en Lieske in hun oliebollenkraam.
Johan en Lieske in hun oliebollenkraam.

Keijzerlijke oliebollen in Hoogerheide

HOOGERHEIDE – De oliebol is een eeuwenoude, Hollandse lekkernij die vooral in de periode rond de jaarwisseling geliefd is. Logisch, want oliebollen leggen een stevige bodem in je maag waardoor je minder last hebt van de kou. In Hoogerheide vind je de lekkerste oliebollen, daar zijn ze ronduit Keijzerlijk.

"De klant is koning, maar wij zijn de Keijzer", lachen Johan en Lieske Keijzer. Inmiddels is de oliebollenkraam van Johan en Lieske een bekende verschijning in Hoogerheide. Sinds 2006 verkochten ze hun oliebollen bij de Albert Heijn aan de Huijbergseweg, en toen de nieuwe AH-vestiging aan de Haviksberg openden verhuisde Keijzer Oliebollen mee. " We staan hier op een prachtige plek", vinden Lieske en Johan, "er is hier volop bedrijvigheid, en alles is hier te koop. De supermarkten zijn er voor de boodschappen, wij voor de lekkernijen."

De lekkernijen die Johan en Lieske verkopen zijn niet alleen kakelvers, ze worden ook met de grootste zorg bereid. "Een goede oliebol draait om de juiste grondstoffen, in de juiste hoeveelheid, op de juiste temperatuur gebakken, in de juiste tijd" , vertelt Johan. "in mijn familie bakken we al generaties lang oliebollen en hebben we geleerd dat elke goede oliebol iets extra's heeft naast het water, het meel, de suiker, het zout en de gist. Elke oliebollenbakker voegt iets eigens toe. Ons "geheim van de smid" verklappen we natuurlijk niet, maar iedereen vindt onze oliebollen heerlijk. Dat zien we in de recensies op onze Facebookpagina, maar ook omdat steeds meer mensen terugkomen en de rij bij onze kraam steeds langer wordt naarmate de feestdagen dichterbij komen. Wij willen de beste oliebollen maken!"

Hoewel de klassieke olie- en krentenbollen nog altijd hardlopers zijn in de kraam van Johan en Lieske zijn ook hun appelbeignets, berlinerbollen, rum-rozijnenbollen, appelbollen en nutellabollen te lekker om te laten liggen. "Voor onze vaste klanten is het soms moeilijk kiezen", vertellen Johan en Lieske, "na al die jaren in Hoogerheide kennen we inmiddels veel mensen in het dorp, maar het is mooi om te zien dat er ook steeds meer mensen uit België en Bergen op Zoom naar de Haviksberg komen." In januari vertrekt de oliebollenkraam van Johan en Lieske weer, maar in februari zijn ze terug met een kraam. "En ook dan verkopen we alleen de béste lekkernijen", vertellen ze, "en de klant blijft koning, maar wij blijven de Keijzer."

Meer berichten