Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Meto dames
Meto dames

Uit de hand gelopen geintje

Ladies-derby: METO dames 1 - ODIO dames 1

HOOGERHEIDE – Zondag vormt het Jac van Hoek Sportpark het decor voor het uitvechten van de onderlinge voetbalvete tussen de dames van METO en ODIO. Een op voorhand beladen duel daar rood-wit-blauw uit is op een revanche nadat het vorig jaar tot tweemaal toe de punten aan haar tegenstander moest laten. Verder vechten beide teams, met ook WVV'67, in de schaduw van Vivoo een verbeten strijd om de rode lantaarn uit. Ladies-derby: METO da1-ODIO da1 !

De Ladies-derby is toe aan haar derde hoofdstuk van twaalf bedrijven. Op grond van de rangschikking is er volgens de bookmakers geen absolute favoriet aan te wijzen. Ook Andy Schuurbiers waagt zich niet aan 'glazenbolkijkerij'. De trainer-coach vormt samen met Muranga Neels sinds dit seizoen de technisch en tactische leiding achter het METO-damesteam. Het resultaat van een serieus uit de hand gelopen geintje.

Verbintenis

"Eerder dit jaar was ik samen met m'n maat Muranga in Bergen op Zoom op stap. Aldaar kwamen we in gesprek met enkele meiden van METO. Ze verteleden ons dat ze naar een nieuwe trainer-coach op zoek waren. Muranga en ik gaven gekscherend ons 'jawoord'. Eenmaal nuchter zijn we daar onderling eens serieuzer over gaan brainstormen. We hadden al wel eens uitgesproken om samen een elftal te gaan coachen. Uiteindelijk resulteerde het in een verbintenis met METO-dames."

Het duo waagde hiermee een rechtstreekse sprong in het duister. Inmiddels weten ze iets beter. "We wisten niets van METO en amper waar Hoogerheide lag! Ter oriëntatie zijn we de laatste wedstrijden van vorig seizoen gaan bekijken en konden we ons enigszins een beeld vormen", aldus Andy Schuurbiers.

Oefenstof

Wekelijks maken ze sinds dit seizoen diverse malen per week de oversteek vanuit Breda en Bergen op Zoom. Qua coaching en training betekent het voor beiden de eerste klus. Daar Schuurbiers reeds bij de junioren van Unitas zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing, daar kan Muranga Neels een iets uitgebreidere staat van dienst overleggen. Hij groeide op in Krabbendijke en gold daar lange tijd als aanstormend talent. Later speelde hij nog in een vriendenteam bij Nieuw-Lekkerland.

Voor de oefenstof peuren ze deels uit de ervaring en tactisch inzicht van Neels en bezoeken ze regelmatig trainingen van hun geliefde NAC of raadplegen internet.

Mogelijkheden

Andy is positief en bewaart altijd de rust. Daarnaast is hij goed in het onderhouden van contacten met het team en club. Muranga steekt veel energie in de individuele training. "METO-dames was een team zonder sturing. Doordat de leiders-trainers zelf nog actief waren, was een goede combinatie lastig. Logisch. We proberen een team te bouwen wat afspraken nakomt. En vandaar beetje bij beetje te groeien. We merken dat de onderlinge verschillen in de klasse enorm zijn. We spiegelen ons echter niet aan topteams als Rimboe, Vivoo of Vogelwaarde. We gaan gewoon wekelijks van onze eigen mogelijkheden uit. Zo ook zondag", aldus Andy Schuurbiers. Toch nog stiekeme prognose? "Okay, Muranga en ik zijn tevreden met een 2-1 zege!"

Meer berichten