LGW
LGW

Woensdrecht opslag F-35 Europa

Algemeen

HOOGERHEIDE - WOENSDRECHT - Donderdag landde de eerste F-35 op Nederlandse bodem. Na het officiële onthaal op vliegbasis Leeuwarden vierde vliegbasis Woensdrecht vrijdag feest: Woensdrecht wordt de Europese centrale opslagplaats voor alle reserveonderdelen van de F-35.

Het gaat hierbij om opslag, verzending en het beheer van reserveonderdelen van ruim vierhonderd Europese F-35's. OneLogistics en het warehouse van de Koninklijke Luchtmacht zijn er klaar voor.

In augustus 2017 sleepte Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) de status van Regional Warehouse binnen. In de afgelopen jaren is, samen met partner OneLogistics, hard gewerkt om vanaf nu de eerste F-35 onderdelen te distribueren. Op vrijdag 1 november is dit moment dan ook feestelijk gevierd met een bijzondere ceremonie. Het 'European Warehouse' op Logistiek Centrum Woensdrecht verzorgt de opslag, verzending en het beheer voor de hele Europese F-35 regio, inclusief douaneafhandeling en exportvergunningen. "De F-35 is belangrijk voor de veiligheid en vrijheid van Nederland en onze bondgenoten. Daar hoort ondersteuning van wereldklasse bij. Nederland is een topspeler op het gebied van logistiek. Deze kennis zetten we in en bieden een logistieke totaaloplossing voor de hele Europese F-35 regio. Het brengt werk en economisch voordeel voor de omgeving." aldus commodore Richard Laurijssen, commandant LCW. (Foto's: vliegbasis Woensdrecht)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding