Jan van Elzakker en burgemeester Steven Adriaansen onthullen het informatiebord.
Jan van Elzakker en burgemeester Steven Adriaansen onthullen het informatiebord.

Silhouetten als herinnering

Algemeen

HOOGERHEIDE - Als permanente herinnering aan 75 jaar bevrijding van de Brabantse Wal door de Canadese troepen, werden afgelopen woensdag op de rotonde Raadhuisstraat/Scheldeweg/Nieuweweg vier silhouetten onthuld door burgemeester Steven Adriaansen, wethouders Lars van der Beek en Jeffrey van Agtmaal, Ricardo Moerkens van Tummers en hovenier Bart van der Veen.

De silhouetten zijn vervaardigd door de firma Tummers en zijn gemaakt van cortenstaal. Vooraf onthulde de burgemeester samen met Jan van Elzakker, de auteur van het pas gepresenteerde boek 'Het verdriet van Woensdrecht', op het plantsoen naast de rotonde een informatiebord over deze locatie.
'De verwoeste hoek' is de bijnaam van deze plek. Het bord is draaibaar en de informatie over de strijd in Woensdrecht staat er zowel in het Nederlands als in het Engels op. Er is voor deze plek gekozen omdat hier zéér zwaar is gevochten tussen de Duitse bezetters en de Canadese soldaten.

V.l.n.r. Ricardo Moerkens, wethouder Jeffrey van Agtmaal, Bart van der Veen, burgemeester Steven Adriaansen en wethouder Lars van der Beek.
Onder toezicht van burgemeester Steven Adriaansen werden de silhouetten onthuld door wethouder Lars van der Beek en Jeffrey van Agtmaal, Bart van der Veen en Ricardo Moerkens.