Afbeelding

RKSV Halsteren weeknieuws

Algemeen

Zaterdag 1 blijft koploper

De schade door het puntverlies bij het lastige Duiveland bleef wegens de resultaten van de concurrenten beperkt afgelopen zaterdag. Omdat ook Tholense Boys en Prinsenland punten verspeelden kwamen zij niet langszij op de ranglijst. Wel is Kogelvangers door de winst op WHS tot één punt genaderd.

De eerste helft zat het Zaterdag 1 niet bepaald mee, ondanks dat de ploeg een groot veldoverwicht had. Nadat een doelpunt van Mike de Nijs wegens vermeend buitenspel werd afgekeurd, werd ook nog op slag van rust ten onrechte geen strafschop toegekend aan Halsteren. Er werd in Oosterland voor rust dan ook niet gescoord door beide ploegen.

De schrik sloeg onze supporters om het hart toen Duiveland na ruim een uur spelen brutaal de leiding nam, na een kapitale blunder in de defensie van Halsteren. Een nederlaag kon echter nog op het nippertje worden afgewend door een benutte strafschop van Twan van Mechelen.

Komende zaterdag kan de ploeg weer goede zaken doen, als het thuis tegen de rode lantaarndrager SEOLTO uit Zevenbergen aantreedt. Om 14.30 uur betreden de beide ploegen het veld op sportpark De Beek. We rekenen weer op uw aanmoedigingen!

Zondag 1 naar de Achterhoek

In de Hoofdklasse B werd afgelopen weekend niet gevoetbald. Halsteren is - samen met Unitas - de trotse koploper en zal dat dus ook deze nog zijn. Komende zondag treft het middenmoter Silvolde in het gelijknamige dorp in de Achterhoek, Winst op die ploeg is belangrijk om zicht te houden op de eerste periodetitel, die twee weken later binnengehaald kan worden. Silvolde wist eerder al Unitas op een gelijkspel te houden, waaruit blijkt dat juist deze middenmoters in staat zijn als reuzendoder de Hoofdklasse op z'n kop te zetten.

Afgelopen vrijdag werd door de zondagselectie vriendschappelijk gespeeld tegen de Beloften van KAA Gent. Het was een boeiende wedstrijd, waarbij door beide teams veel strijd en energie aan de dag werd gelegd, maar het aantal echte kansen aan beide kanten in de eerste helft gering was. Eén foutje in de defensie van Halsteren werd aan het begin van de tweede helft doeltreffend afgestraft. Het was ook het enige doelpunt dat in dit duel opgetekend kon worden.

Komende zondag als gezegd de verre uitwedstrijd tegen Silvolde. Die wedstrijd begint om 14.00 uur op sportpark De Munsterman in Sivolde. Voor wie niet mee kan met de supportersbus is de wedstrijd "live" te volgen op Twitter via @HalsterenZo1.

Jouw voetbalplaatje op mok?

Heb jij als gefotografeerde clubtopper al een mok, poster en/of sleutelhanger met je eigen sportplaatje erop besteld? Nog niet? Ga dan snel naar www.myclubstars.store en log in met de unieke code die je op jouw persoonlijke verzamelalbum vindt! Na zondag 27 oktober zal de online shop sluiten en is er geen mogelijkheid meer om te bestellen.

Halsteren kiest Robey

Halsteren heeft een nieuwe kledingleverancier. In ieder geval de komende vijf seizoenen zal kledingmerk Robey te zien zijn op sportpark De Beek. Vorige week zondag werd voorafgaand aan de thuiswedstrijd van Zondag 1 de overeenkomst officieel ondertekend door voorzitter Jan van Elzakker, Teun Bakker van Robey en Ron Stoop van 100% Football.

De nieuwe kledinglijn is vanaf heden leverbaar in de vestiging van 100% Football in Bergen op Zoom en ook via de vernieuwde webshop van RKSV Halsteren. De webshop is te bereiken via https://bit.ly/webshophalsteren.

Deze week - thuiswedstrijden

Donderdag 24 oktober

20:30 Halsteren VE2 - MOC'17 VE3; Halsteren VE3 - Tholense Boys VE1

Zaterdag 26 oktober

08:45 Halsteren JO11-4 - Kapelle JO11-3; Halsteren JO11-2 - Baronie JO11-1;

09:00 Halsteren JO9-5 - SC Kruisland JO9-2; Halsteren JO8-2 - DOSKO JO8-2; Halsteren JO8-4 - Tholense Boys JO8-3; Halsteren JO8-3 - De Schutters JO8-1G

10:15 Halsteren JO13-2 - MOC'17 JO13-2;Halsteren JO12-1 - Zeelandia Middelburg JO12-1; Halsteren JO10-2 - Nieuw Borgvliet JO10-1; 15Halsteren JO10-1 - Oranje Wit JO10-1; Halsteren JO13-3 - Wernhout JO13-1

11:45 Halsteren JO15-5 - MOC'17 JO15-3; Halsteren JO15-1 - Terneuzen JO15-1

13:15 Halsteren JO17-1 - VVR JO17-1; Halsteren JO19-1 - RBC JO19-1

15.00 Halsteren 2 - Cluzona 2; Halsteren 1 (za) - SEOLTO 1

Voor meer informatie: kijk op www.rksvhalsteren.nl.

Afbeelding