Afbeelding

'In de steek gelaten na valpartij Putte'

Algemeen

PUTTE – Het echtpaar Guus en Corrie Koelman voelt zich in de steek gelaten door de gemeente Woensdrecht en diens verzekeraar na een valpartij op de Breestraat in Putte.

Op donderdag 15 augustus viel de 67-jarige Corrie Koelman over een obstakel in de bestrating van het marktpleintje voor het Kruidvat in Putte. Daarbij viel ze op haar bril, die een hevig bloedende wond net boven haar rechteroog veroorzaakte. "Kleren en tas zaten onder het bloed en gelukkig hielp het personeel van de Pharmades apotheek met het behandelen van de wond", zegt Corrie, wiens oog net niet was geraakt. "Mijn bril is onherstelbaar beschadigd en bloedvlekken in de was en tas niet meer voldoende te verwijderen."

De volgende dag ging Guus Koelman (70) naar de plek waar zijn vrouw gestruikeld was. "Het bleek dat een baksteen in een putdeksel 3,5 cm boven het wegdek stak omdat het wegdek ervoor was weggezakt. Ik heb na contact met de gemeente de servicelijn een mailtje gestuurd en de volgende dag heeft men de bestrating opgehoogd. Hiermee zijn nieuwe valpartijen voorkomen", zegt hij.

Het echtpaar stelde de gemeente Woensdrecht aansprakelijk voor de valpartij. "Een vriendelijk woord omtrent de toestand van mijn vrouw heb ik alleen bij aanmelden en een keer van de verzekering ontvangen maar voor de rest worden vertragingstechnieken gebruikt om een uitspraak op een lange baan te schuiven", stelt Koelman. Volgens hem wordt elk argument gebruikt om aansprakelijkheid en vervolgens vergoeding van de schade op de lange baan te schuiven.

De gemeente Woensdrecht laat in een reactie weten dat het zaak tussen de verzekeringsmaatschappij en de betrokkene is. "Onze collega die erover gaat heeft onze excuses overgebracht maar we kunnen er niets meer aan veranderen. We hebben alles doorgegeven aan de verzekeringmaatschappij en die namen vervolgens contact op en dan blijven wij er tussenuit." De bestrating op de betreffende plek voldoet volgens de gemeente aan de normen. Het hoogteverschil is de wijten aan afwatering. Koelman vindt de reactie van de gemeente vreemd en trekt in twijfel of de bestrating inderdaad in orde was. Volgens hem heeft de gemeente de bestrating hersteld en is de verzekeringsmaatschappij daarna gaan meten.

Het echtpaar Koelman hoopt desalniettemin dat de gemeente haar verantwoordelijkheid neemt. "Naast vergoeding van de schade zou een bloemetje toch op zijn plaats geweest zijn."