Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Vincent Krijtenburg

Zwembad de Schelp gaat hopelijk snel weer open

BERGEN OP ZOOM -  De gemeente Bergen op Zoom en BV Zwembad de Schelp hopen dat het zwembad haar deuren spoedig weer kan openen. Na een storing afgelopen zondag is het zwembad gesloten.

Het zwembad heeft zondag 12 oktober moeten besluiten om tijdelijk te sluiten. Dit omdat door een technische storing de chloorwaardes te laag waren om bezoekers te kunnen ontvangen. Het zwembad wilde geen enkel risico voor de bezoekers nemen, vandaar deze keuze. De technische storing werd in de loop van zondagmiddag verholpen en is maandag uitgebreid getest.

"Zwembad de Schelp is technisch gezien een complex gebouw", aldus de gemeente Bergen op Zoom. "Alle systemen houden met elkaar verband. Onafhankelijk doen de systemen wat ze moeten doen en is de storing van afgelopen zondag verholpen. De komende dagen wordt er hard gewerkt om de juiste balans te vinden tussen het water- en het luchtsysteem voor het optimale klimaat in het zwembad."

Tot die tijd blijft het zwembad dicht. Hoe lang dit gaat duren, is nog niet te zeggen. "Eén ding staat vast: de veiligheid van de bezoekers staat voorop."

Zwembad de Schelp en de gemeente Bergen op Zoom vinden dit erg vervelend voor alle betrokkenen en hopen dat het zwembad snel weer open gaat. Het zwembad gaat alle gebruikers hierover informeren.

Meer berichten