Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Peter Loos voor het tankstation aan de Bergsebaan waar daags voor de heropening nog aan werd gewerkt.
Peter Loos voor het tankstation aan de Bergsebaan waar daags voor de heropening nog aan werd gewerkt.

Nieuwe naam tankstation Huijbergen

HUIJBERGEN - Het kan de inwoners en bezoekers van het dorp Huijbergen niet ontgaan zijn: Het tankstation van autobedrijf Loos heeft een nieuwe frisblauwe uitstraling en een nieuwe merknaam gekregen.

Tien jaar lang was het tankstation aan de Bergsestraat een Texaco benzinepomp. De zwarte gevelplaten zijn nu vervangen door frisblauwe panelen, waarop het merk TAMOIL prijkt. Volgens eigenaar Peter Loos (56) was het tijd om een nieuwe weg in te slaan met het tankstation. Een zakelijke afweging die positieve gevolgen heeft voor de ondernemer en voor de klanten van het station. "De prijs zal ze het meest in het oog springen. We geven kortingen tot wel twintig cent per liter", zegt Loos. Het tankstation werd in 1971 overgenomen door de ouders van Peter Loos, die het bedrijf in 1996 overnam. "Met de jaren is het bedrijf gegroeid. In de garage vond alleen klein onderhoud plaats zoals olie verversen en een bandje vervangen.

Tegenwoordig is autobedrijf Loos een allround garagebedrijf, gespecialiseerd in onder meer reparatie en onderhoud, banden, accu's, apk", zegt Loos, die met zijn bedrijf is aangesloten bij het garageconcept Autoprofijt. Als één van de weinige stations heeft Loos een LPG-installatie. Automobilisten die een auto hebben die op gas rijdt, rijden ervoor om, omdat het aantal verkooppunten gering is. Autoverkoop is ook een belangrijke bedrijfstak geworden. "We zijn gespecialiseerd in auto's tot 20.000 euro en hebben altijd rond de 25 auto's op voorraad. Wat ook steeds meer voorkomt, is dat ik voor mensen actief op zoek ga naar hun droomauto of dat ik bemiddel in de koop", aldus Loos.

De naam Tamoil zal veel mensen uit de regio bekend voorkomen. Er zijn onder meer stations van dit merk in Hoogerheide (Middenweg), Ossendrecht (Kon. Wilhelminastraat) en Bergen op Zoom (Van Konijnenburgweg en Kastanjelaan). Tamoil is al meer dan 50 jaar actief op de Nederlandse brandstofmarkt en is in 1993 de merknaam Tamoil gaan voeren. In Nederland heeft Tamoil momenteel 211 tankstations en wil de komende jaren doorgroeien naar 300 tankstations. Loos heeft een overeenkomst voor tenminste tien jaar. Doordat Tamoil veel marketing uit handen neemt, kunnen Peter en zijn vrouw Betty-Ann en hun loyale medewerkers hun energie steken in het garagebedrijf en de autoverkoop. Loos is als maatschappelijk verantwoorde ondernemer met trots een leerbedrijf voor leerlingen van alle niveaus.

Meer berichten