Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Schoolmanager Michel van Loon van Curio - Steenspil neemt de plaquette in ontvangst  uit handen van Robert Deliën van het Natuurpodium.
Schoolmanager Michel van Loon van Curio - Steenspil neemt de plaquette in ontvangst uit handen van Robert Deliën van het Natuurpodium.

Samenwerking Steenspil en Natuurpodium

HALSTEREN - Vmbo school Curio – Steenspil en Natuurpodium Brabantse Wal zijn een samenwerking aangegaan voor natuur- en duurzaamheidseducatie in de regio. Steenspil is de eerste school uit het voortgezet onderwijs die deze samenwerking met het Natuurpodium bekrachtigt.

Beide zetten zich gezamenlijk in voor de doelstelling dat iedere leerling in het profiel "Groen" minimaal één keer deelneemt aan een educatief project binnen het programma "Natuur en Duurzaamheid op de Brabantse Wal".

De projecten zijn gericht op het bedenken van oplossingen voor een lokaal en actueel probleem, en zorgen voor verbinding tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven. Dit projectonderwijs is een uitwerking van het 21e eeuw leren. Er wordt gebruik gemaakt van het onderwijsmodel "onderzoekend en ontwerpend leren". Deze samenwerking sluit aan op de samenwerking van het Natuurpodium met de basisscholen, waarin leerlingen op de basisschool minimaal drie keer deelnemen aan het programma.

Na een kleine quiz met vragen voor enkele groepen leerlingen, ontving schoolmanager Michel van Loon uit handen van Robert Deliën, directeur van het natuurpodium, een plaquette en een boekje met "Natuur & Duurzaamheidseducatie" voor de schooldirectie, en projecten voor de leerkrachten. Tenslotte werd -uiteraard alcoholvrije- champagne ontkurkt.

Meer berichten