Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Zonnebloem beleeft top vakantie

HOOGERHEIDE - Voorheen werd er jaarlijks een Zonnebloemvakantie verzorgd door de regio, mensen gingen dan een week met zo'n 23 gasten en 23 vrijwilligers weg. Het Nationaal Bureau van de Zonnebloem is met deze organisatie gestopt. Nu zijn de afdelingen aan de beurt, zo ook de afdeling Hoogerheide/Woensdrecht.

Deze vakantie is wel kleinschaliger geworden, maar de kwaliteit is hoger geworden, dat zeggen de gasten die eerder mee zijn geweest. De regio vakanties waren in het verleden erg leuk, nu is het zoveel intiemer, je leert elkaar snel kennen in een kleine groep. "Je komt van hetzelfde dorp en dus zie je elkaar regelmatig, tijdens een andere activiteit of een groepsuitje, maar ook gewoon bij het boodschappen doen in het dorp. Ook is er een verschil of je met 46 mensen in een bus moet of met 11 personen in auto's, er blijft meer tijd over voor het uitje en voor een gesprek."

Afdeling Hoogerheide/Woensdrecht ging op een maandag in september met 6 gasten en 5 vrijwilligers op vakantie naar Lage Mierde, waar men in de aangepaste pastorie verbleef. Iedereen had een eigen kamer en in het verlengde van de keuken was de eetzaal, die uitkeek op de binnentuin. 's Avonds was het goed toeven in de salon, naast de pastoorskamer. Hier werden de foto's van de dag getoond en kon iedereen iets drinken, ook zorgde vrijwilligster Marie-Rosé voor iets lekkers op tafel en zo was het iedere avond gezellig.

Het hoogtepunt was tijdens "de Bonte avond", waar de vrijwilligers zich uitdosten voor hun voordrachten. Naast de uitjes naar de Beekse Bergen, het Brabantsmuseum Oud Oosterhout, De Dorpsdokter en de Bockenreyders was de ochtendgymnastiek naast de bonte avond toch ook wel een hoogtepunt te noemen. De vakantie werd afgesloten met een afscheidsdiner in Hoogerheide. "Het is heerlijk om mensen te verwennen en te zien dat ze genieten, zeker als je een mensen-mens bent", zegt een vrijwilligster.

De afdeling kan heel goed nieuwe vrijwilligers gebruiken, want vele handen maken licht werk. Aanmelden kan via de website zonnebloem.nl/hoogerheide-woensdrecht of middels een telefoontje naar de secretaris, Dick Opdam 06-54109265 of de voorzitter, Drea Wesselink 0164-255677. Zij willen u graag meer informatie verschaffen.

Meer berichten