Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Receptie jubilerende Jan Prop

HOOGERHEIDE - In een bomvolle raadszaal werd woensdagmiddag 2 oktober gevierd dat Jan Prop 40 jaar in dienst is van de gemeente Woensdrecht.

De meeste mensen zullen Jan Prop (61) kennen als woordvoerder van de gemeente. In die functie houdt Prop zich vooral bezig met de communicatie van zaken die in de portefeuille van de burgemeester zitten en kabinetszaken. Er gaat dan ook zelden een week voorbij, waarin Prop niet wordt geciteerd in een krant.

Netwerker
Burgemeester Steven Adriaansen hield een korte toespraak samen met gemeentesecretaris Annette Baart. Adriaansen: "Jan Prop heeft het hart op de goede plaats. Hij is loyaal en verstaat zijn vak goed. Hij is energiek en een echte Hoogerheidenaar. Hij is ook een goede netwerker en goed met de Belgische buren."

Op 1 september 1979 is Prop begonnen bij de toenmalige gemeente Hoogerheide bij de afdeling sociale zaken. Vanaf de gemeentelijke herindeling in 1997 is Prop communicatieadviseur. In de loop van de jaren werd communicatie steeds belangrijker en is het uitgegroeid tot een volwaardig team met meerdere adviseurs.

In zijn tijd als communicatieadviseur maakte Prop de veel hoogtepunten, maar ook dieptepunten van dichtbij mee. Zo was de moord op basisschoolkind Jesse in 2006 een gitzwart moment. Ook de felle discussies over asielzoekers en calamiteiten behoorden tot uitdagende hoofdstukken waarin hij de pers te woord stond.

In zijn vrije tijd vind je Prop vaak op de wielrenfiets of is hij op pad vanuit zijn rol als voorzitter van de GP Adrie van der Poel. Hij is al sinds de eerste editie van de veldrit in 2000 betrokken bij de organisatie. In 2017 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn verdiensten voor de wielersport.

Meer berichten