Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Ria Bakx en Nelly Nefs van het bestuur van de Zonnebloem afdeling Halsteren.
Ria Bakx en Nelly Nefs van het bestuur van de Zonnebloem afdeling Halsteren.

Zonnebloem Halsteren zoekt versterking

HALSTEREN - "Als je al die blije gezichten van de Zonnebloemgasten ziet na afloop van een activiteit, dan schept dat vrijwilligers heel veel voldoening. Naast gasten zijn juist enthousiaste vrijwilligers bij onze afdeling van harte welkom."

Aan het woord zijn Ria Bakx en Nelly Nefs, bestuursleden van de Zonnebloem afdeling Halsteren. Nelly is al jaren voorzitter, Ria penningmeester en Henriëtte Carlier voert er het secretariaat. Het mag duidelijk zijn dat ook het bestuur wel een versteviging kan gebruiken. Maar in eerste instantie is de afdeling op zoek naar meer vrijwilligers. "Het gaat om mensen die sociaal voelend zijn, een luisterend oor hebben, behulpzaam zijn en vooral beschikbaar zijn", vertellen Nelly en Ria.

Handwerkgroep
Samen met een groep creatieve dames komen zij op dinsdagmiddag bijeen in de sfeervolle ruimte van de nieuwe 'Dagbesteding op 't dorp' in de Julianastraat. Gezellig in een groep aan de grote tafel worden hier allerlei leuke artikelen zelf gemaakt. Een paar uurtjes met plezier borduren, breien, haken en kaarten maken, alleen of met elkaar. Vanwege de sloop van zorgcentrum Sint Elisabeth, waar de handwerkclub van de Zonnebloem al veertig jaar in een bovenruimte bijeenkwam, moest een nieuwe locatie gevonden worden. De groep voelde zich meteen thuis bij Dagbesteding op 't dorp van Yolande van Gastel, waar binnenkort ook de jaarlijkse handwerkverkoop plaatsvindt in de gymzaal. Als de club compleet is komen er vijftien creatieve dames; er zijn altijd nieuwe handwerkers welkom. De handwerkgroep is maar één van de diverse activiteiten die de Zonnebloem afdeling Halsteren organiseert. "Twee keer per jaar is er een grote activiteit, we maken een uitstapje naar De Maagd en tussendoor hebben we eigen activiteiten op verschillende locaties. Alle gasten krijgen een uitnodiging en mogen zelf aangeven waar ze mee naar toe gaan", aldus Ria Bakx. Wie de Zonnebloem afdeling Halsteren wil komen versterken als vrijwilliger, in het bestuur of zich aan wil melden als gast, kan bellen naar Nelly Nefs: T 0164-683035 of mailen: am.nefs@home.nl.

Meer berichten