Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Robin Schipperijn (WVV'67) legt aan voor 3-0.
Robin Schipperijn (WVV'67) legt aan voor 3-0.

Terechte derbywinst WVV'67

WOENSDRECHT – Zet een handvol regionale clubs bijeen en een rijk derbyleven is verzekerd. Na ODIO-Vivoo en WVV'67-ODIO eerder was het voor het derde opeenvolgende weekend raak: WVV'67-Vivoo. Een duel tussen gelijkgestemden. Verenigingen waar niet moet en alles mag. Toch was er met name voor de gastheer veel aan gelegen om de volle winst in huis te houden en hiermee de kelder van de Vierde Klasse te verlaten!

De competitiestart bracht WVV'67 niet hetgeen waarop men in Woensdrecht had gehoopt. In Rucphen liet men met 4-2 de punten ontfutselen. In de daaropvolgende derby was ODIO een maatje te groot. In de in ere gestelde derby tegen Vivoo diende het eigenlijk te gebeuren.

Kiwi

Groen-zwart opende voorzichtig tegen de blauw-bloezen uit Huijbergen. Het was Dimitri Ceuppens die als eerste na amper vijf minuten van zich deed spreken. De Vivoo-aanvaller stond plots oog-in-oog met goalie Brian Verbrugge. Oftewel de regerend gouden topschutter contra regerend gouden voetballer van het jaar. Ceuppens zocht de lange hoek doch Verbrugge redde bekwaam met de voet. Het zou het laatste wapenfeit van Vivoo betekenen. Tussendoor de hevige regenbuien zocht WVV'67 meer en meer de aanval. Na 24 minuten kreeg het loon naar werken toen een corner van aanvoerder Robin Schipperijn op het hoofd van Quirijn Schevenhoven belandde. 'Kiwi' voor ingewijden tekende voor zijn derde seizoentreffer in de derde wedstrijd op rij. De 1-0 voorsprong kwam voor de thee niet meer in gevaar.

In de tweede helft probeerde Vivoo wat bakens te verzetten. Het team, waar Rick Luijkx, Niek Lameir en Jaap van den Akker om verschillende redenen nog steeds ontbreken, was echter niet bij machte om het WVV'67 moeilijk te maken. Groenzwart voerde aan de andere zijde de druk op. Na tien minuten gaf een sterk spelende Thijs de Ron vanaf links een loepzuivere voorzet. Bij de eerste paal werkte opnieuw Quirijn Schevenhoven bekwaam de bal achter Joram Adriaanse.

Sollicitatie

De Vivoo-keeper behoedde zijn ploeg met enkele goede reddingen alvorens hij toch voor de derde maal diende capituleren. Hessel van Aalzum's sollicitatie naar een strafschop vond gehoor bij de leiding. Robin Schipperijn werkte vanaf elf-meter feilloos binnen, 3-0. Het slotakkoord kwam vlak voor tijd op naam van wederom Schipperijn. Zijn schot vanaf rand zestien werd door Joram Adriaanse ietwat ongelukkig getaxeerd en de ruime en terechte WVV-overwinning was daar, 4-0! Hendrik Rooijmans prognosticeerde als enige correct en is Klavertientje-winnaar!

WVV'67: Brian Verbrugge, Sander de Nijs, Nick Stolwerk, Matt Luijkx, Thijs de Ron, Robin Schipperijn, Youri van der Meulen , Hessel van Aalzum, Quirijn Schevenhoven, Max van Elzakker, Tomlin Smits (70. Thimo Rottier).

Vivoo: Joram Adriaanse, Jeroen van Gastel, Bouke de Waal, Remco Motzheim, Roel Paulus (83. Ruud van Gastel), Tijmen van der Weide, Stanley van Overveld, Jordy van Gastel, Emile van der Beek (60. Ronny Bolders), Dimitri Ceuppens, Bas van der Heijden (78. Jasper van Vliet).

Meer berichten