Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Lepelstraters gehecht aan hun dorp

Drukbezocht dorpsgesprek geeft ook zicht op kritische zaken en wensen van inwoners Lepelstraat

LEPELSTRAAT - Met een zeventigtal aanwezigen was de aula van basisschool de Wegwijzer in Lepelstraat maandagavond helemaal bezet. Het dorpsgesprek dat vanuit Gemeente Bergen op Zoom, woningcorporatie Stadlander, Dorpsraad Lepelstraat, WijZijn en SKW op poten was gezet ontaardde in een informatieve en geslaagde bijeenkomst.

Na een welkomstwoord en uitleg over de avond door Jacques Ververgaart vanuit de gemeente, kregen bezoekers eerst de gelegenheid zaken die zij kwijt wilden met betrekking tot hun dorp aan te kaarten. En dat zijn er heel wat. Van huisvesting voor jongeren én ouderen, openbaar vervoer en dan met name buslijn 111 en behoud van het o zo belangrijke verenigingsleven tot en met de aanbesteding en realisatie van glasvezel, 'verdwenen geld' voor aanleg van drempels in het buitengebied en veel te brede hoge bomen aan de Zoekweg. Voeg daarbij klachten over afvoerputten vol met eikels, water op de weg en in kruipruimten van woningen, het woningbeleid door Stadlander met stagnatie van sociale huurwoningen in het dorp én angst voor toename van illegale stortingen in het buitengebied wanneer de grijze kliko nog maar één keer per maand geledigd wordt.

Tijdens gesprekken die volgden in groepen bleek onder meer dat inwoners van Lepelstraat, de Kladde en Klutsdorp bijzonder gehecht zijn aan hun leefomgeving maar dat ze zich tegelijkertijd zorgen maken over het verder wegvallen van voorzieningen.

Lees meer in De Halsterse Krant.

Meer berichten